Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Träning vecka 2 (+ the plan)

av Anna
dips_nara.jpg
Dips i tisdags. Snyggt mönster på Röhnisch-linnet från vårens kollektion.

Så har ännu en vecka med tung styrketräning passerat och en är kvar. En bra vecka där jag fick inspiration av Em i torsdags – en tjej så otroligt målinriktad som går in för sin träning till 100%. Där ligger jag i lä, men jag känner igen mig väldigt mycket i henne. En gång i tiden hade jag också planer på att tävla i fitness, men plötsligt ändrades målet till att få barn (svårt att kombinera med en superdeffad kropp).

Sen har det rullat på med flera barn och träningen har mer blivit mitt jobb och vardagslyx i livet än mitt största focus. Jag gillar så många olika former av träning, vilket är tur för mer variation = mindre skaderisk = jag kan träna oftare OCH jag blir mer funktionellt stark i min vardag.

Men visst har jag en plan med min träning, även om den inte innebär någon tävling just nu:

 1. En plan om ett långt, fortsatt skadefritt liv där jag ska försöka behålla formen jag har just nu. 
 2. Medans jag jobbar på min livsplan delar jag in i mindre, inte lika viktiga mål för att det är så roligt att ha något att sträva mot, och planerar då några veckor i taget. 

Så här såg veckans träning ut:

 • Måndag – Gymkondis
 • Tisdag –  Styrka (Bröst/axlar/biceps)
 • Onsdag – Vagnjogg + yoga 
 • Torsdag – Vagnjogg + gymkondis och senare styrka med Em (Rygg/baksida axlar/triceps)
 • Fredag – Styrka (Ben)
 • Lördag – Styrka (Bröst/axlar/biceps)
 • Söndag – Löpning (Backintervaller)

Plan för vecka 3:

 • Måndag – Vagnjogg + gymkondis
 • Tisdag –  Styrka (Rygg/baksida axlar/triceps)
 • Onsdag – Vagnjogg + Yogalates 
 • Torsdag – Styrka (Ben)
 • Fredag – Vila
 • Lördag – Styrka (Bröst/axlar/biceps)
 • Söndag – Löpning (Långpass med Jennie)
 • Tjänstgörande redaktörer: Elin Wieslander, Mia Carron och Annika Panas
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB