Från Gremolatakyckling till semlor
avFörsta middagen ur ICA Matkasse Inspiration är lagad och det blev denna ”Gremolatakyckling med fruktig bulgursallad och getostkräm”. Jag följde dock inte receptet helt och skippade aprikoser (gillar inte torkad frukt i mat), använde ruccola istället för spenat och kompletterade med körsbärstomater och avocado. Tyckte ändå inte det var någon smaksensation och getostkrämen gillade varken jag eller mannen.
Bytyg av 5: :++:
Barnen var dock betydligt nöjdare med sin meny. Det som skulle bli en lyxigare variant av köttfärssås med vitt vin, ”Bolognese bianco med saliva och citron” , blev istället stekt köttfärs med gnocci i all enkelhet. ”Jättegott” tyckte de. Varför krångla till det? Efterrätt – en stor semla för att fira fettisdag. Samtidigt är det ”pannkaksdagen” men det får Hampus fira i morgon på sin utflykt.
Betyg: :+++++: