Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

”I like big buts”

av Anna
raka_markl.jpg

Hade inte tänkt skriva ett inlägg om rumpor eller rumpträning men tyckte rubriken passade så bra in på bilden från dagens raka marklyft. Och nog tycker jag runda rumpor är snyggt, annars hade jag inte kört så mycket tunga övningar för rumpa/lår. Just raka marklyft är ett perfekt exempel på övning där du kan träna tungt och få grym träning för rumpa och baksida lår (+ ryggen och bålen som är superviktig att hålla stark och rak).

här så dagens benpass ut med mellan 9-12 reps (vågar inte lasta på tyngre p.g.a. magen).

bendag2.jpg

Det jag tänkte skriva om är att det kan vara svårt att kombinera muskelbygge med konditionsträning, speciellt för benen. Det beror såklart på gener m.m., men själv har jag inga anlag för stora benmuskler och får kämpa med tunga vikter för att få några. Att jag sen springer mycket gör inte saken bättre för där eftersträvar kroppen bli av med tung muskelmassa för lättare löpning.

Jaja. Jag ska inte tävla i fitness och inte i löpning på proffsnivå (bara Tjejmilen och ev. något annat om jag har lust) så jag kör på som jag känner för. Vill inte försaka något då jag älskar variation i min träning och utseendet är inte prio ett för mig även om det verkar så på rubriken 😉

Träningsoutfit: Linne – Adidas, sport-bh – Shock Absorber, byxor – Casall, strumpor – Gococo, skor – Karhu.

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB