Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Kesellaglass till vardag & fest

av Anna
kesellaglass2.jpg

Igår pimpade jag min vardags-kesellaglass (lättkesella mixad med frysta bär) med lite mindre nyttiga ingredienser för att festa till det. Det var ju lördag och då brukar jag gå ”wild and crazy” och äta socker om jag är sugen. Nej, jag är ingen asket och äter sockrade produkter vid andra tillfällen också om jag vill, men för det mesta håller jag mig till just lördagar.

Inga brutala mängder just igår som inför ett långpass löpning, men choklad och denna halvnyttiga kesellaglass. Trots socker och kex lite FÖR nyttig tyckte barnen. Så jag fick äta upp deras portioner också. Synd 😉

ingr_kesellaglass2.jpg

Ingredienser, 2 port:

 • 1 dl lättkesella
 • 2 äggvitor
 • 2 msk socker
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1 dl frysta blåbär
 • Digestivekex
 • Hackad mandel
 • Tinade bär till garnering

Gör så här:

 1. Smula Digestivekex i skålar du tänkt servera glassen i.
 2. Mixa frysta bär, socker, kesella och äggvita till en jämn smet. 
 3. Klicka i skålarna. Om du vill – varva smeten med mer Digestive.
 4. Dekorera med tinade bär och hackad mandel. 
 5. Ät på en gång eller ställ in i frysen om du vill ha fastare konsistens. OBS! Ta fram i god tid om du låtit den frysa mer än 30 minuter. Annars blir den stenhård som min på översta bilden.
 • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB