LCHQ: Fiskgratäng på spenatbädd
avMed lite inspiration från en av mina bloggläsare (tack) och egen improvisation fick jag till en riktigt god fiskgratäng. Massor av grejer som gör kroppen glad dessutom. Ihop med sallad och lätt kokade edamebönor med flingsalt på – kanongott!
Nu äter jag och min man ganska stora portioner så vi delade på en gratäng, men receptet räcker nog till minst tre normala personer 🙂
Ingredienser:
- 1 paket tinad alt. färs fisk (torsk/hokifilé/lax eller vad du vill. Jag tog torsk)
- 1 påste fryst bladspenat
- 3 ägg
- 250 g keso
- 1-2 vitlöksklyftor
- 4 strimlade soltorkade tomater
- smulad fetaost till att toppa med
- örtsalt, salt, peppar
- olivolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Fräs spenaten i olivolja ihop med pressad vitlök och örtsalt tills det mesta av vätskan försvunnit.
- Lägg spenaten i en smord ugnssäker form och fisken ovanpå. Salta fisken lite.
- Blanda keso med ägg, soltorkade tomater, salt och peppar. Bred smeten över fisken och smula fetaost över.
- In i ugnen i ca 30 minuter.
- Servera t.ex. med sallad, edamebönor, broccoli, kokta morötter, blomkålsmos eller vad du tycker om.