Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

LCHQ: Fiskgratäng på spenatbädd

av Anna
torsk_spenat.jpg

Med lite inspiration från en av mina bloggläsare (tack) och egen improvisation fick jag till en riktigt god fiskgratäng. Massor av grejer som gör kroppen glad dessutom. Ihop med sallad och lätt kokade edamebönor med flingsalt på – kanongott!

Nu äter jag och min man ganska stora portioner så vi delade på en gratäng, men receptet räcker nog till minst tre normala personer 🙂

ingr_torsk_spenat.jpg

Ingredienser:

  • 1 paket tinad alt. färs fisk (torsk/hokifilé/lax eller vad du vill. Jag tog torsk)
  • 1 påste fryst bladspenat
  • 3 ägg
  • 250 g keso
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 4 strimlade soltorkade tomater
  • smulad fetaost till att toppa med
  • örtsalt, salt, peppar
  • olivolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Fräs spenaten i olivolja ihop med pressad vitlök och örtsalt tills det mesta av vätskan försvunnit.
  2. Lägg spenaten i en smord ugnssäker form och fisken ovanpå. Salta fisken lite.
  3. Blanda keso med ägg, soltorkade tomater, salt och peppar. Bred smeten över fisken och smula fetaost över.
  4. In i ugnen i ca 30 minuter.
  5. Servera t.ex. med sallad, edamebönor, broccoli, kokta morötter, blomkålsmos eller vad du tycker om.
  • Tjänstgörande redaktörer: Sebastian Laneby och Emil Berglund
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB