Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Backintervaller med Salomon XR Crossmax (& en bagare)

av Anna
salomon_crossmax2.jpg

Jag är helt kär i mina nya löpskor Salomon XR Crossmax. Bara titta på dem så förstår du att det är helt min stil – så jäkla snygga att det nästan bär emot att svettas ner dem. Men bara nästan. Jag fick dem igår och var tvungen att testa dem redan i morse.

Löpoutfit: Jacka – Nike, t-shirt – Under Armour, tajts – Casall, strumpor – Seger, skor – Salomon.

lopn_backe.jpg

Jag och Bagarn, en vän till familjen, sprang till ”Maskinbacken” (eller Mördarbacken) i Lilljansskogen, ställde vagnen med sovande bäsar nedanför och spurtade upp 6 gånger. Grymt inspirerande att ha någon att tävla mot, även om jag inte vann en enda gång. Fick istället starta lite före Bagarn så han fick lite utmaning, men jag kan verkligen rekommendera att köra intervaller ihop med en kompis. Själv pressade jag mig mycket mer än normalt och kom upp i hög puls. Kort och effektivt pass på 6 km!

120526.jpg

Salomon XR Crossmax är en lätt och väldämpad löpsko med climashield™ (skydd mot fukt och kyla) för dig som pronerar och vill springa långt. Alltså helt perfekt för mig som både pronerar och springer långt. Den satt som gjuten på foten, kändes stabil och trygg och jag gillar att det inte är några vanliga skosnören som kan glida upp. Går snabbt att få på och av när du drar i den lilla ”flärpen”.

Dessutom är sulan grov vilket gör den perfekt i elljusspåret och jag kan tänka att den funkar bra i snö också då den är varm och vattentät. Lite väl varm just idag, och det är väl enda minuset kan kan komma på, att den inte lämpar sig för varma sommardagar.

Pris: 1600 kr.

Betyg av 5:  :+++++:  – snygg, stabil, skön, lätt att ta på/av, vattentät och funkar både på asfalt och i terräng.

bagarn.jpg

Dagens löpkompis – Bagarn (även kallad Stefan). Senare idag ska vi köpa fredagsbullar av honom på Valhallabageriet, eller på Ett Bageri som drivs av hans bror. Ett måste varje fredag.

Betyg av 5:  :++++:  – lite för snabb, men annars trevlig och bra draghjälp uppför backen. Och bullarna får en 5a 🙂

 • Tjänstgörande redaktörer: Mattias Kling, Daniel Nilsson och Hanna Lindström
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB