Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Bästa skon för backlöpning

av Anna

Jag ska ju som sagt vara med i den nya löptävlingen Stockholms Brantaste 19 maj och till hardcore-löpning i backe och terräng behövs bra skor. Det märke jag föll för var Icebugsom är med och arrangerar loppet, och som inte bara har skor med dubbar (jobbigt att springa med på barmark) utan med grov gummisula. Dessutom gillar jag SNYGGA skor och det tycker jag Icebug lyckats ta fram med sina nya, för våren uppdaterade modeller.

De här två skorna anser Icebug vara bäst lämpade för backlöpning i terräng:

Acceleritas2-L_Cherry-black_web_1308_4140R4_640x480.jpg
 • Acceleritas 2 – en minimalistisk sko, byggd för högt tempo i obanad terräng. Den är superlätt med slitstarka material som inte absorberar vatten. Sulan är optimerad för att greppa både på hårda och mjuka underlag. Jämfört med föregående sommars version har SS12’an fått en ny gummiblandning i yttersulan, för att ge ännu bättre allroundgrepp. Dessutom har konstruktionen i mellansulan förändrats för att ytterligare minska vikten och göra skon ännu flexiblare och följsammare.
Icebug_Anima-L.jpg
 • Anima-L – en superlätt trailsko som anpassar sig till fotens naturliga rörelsemönster. Fotformad läst, memory foam och assymetrisk skärning ger skon en anatomiskt korrekt form. Förstärkt tå och hälkappa, samt heltäckande gummisula skyddar när man slår i hårda föremål. Avfasade dobbar ger utmärkt allroundgrepp. SS12-versionen av Anima har fått två huvudsakliga uppdateringar, dels har mellansulan gjorts lite stabilare, dels har volymen i överdelen vid framfoten minskats något för en lite tajtare passform.
 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB