Nyttifierad sushi
avVi kör lördagsmat idag eftersom mannen reser bort på Crossfit-utbildning över helgen. Lyxar till med hämtmat från Itamae Sushi – min favorit! Fantastiskt gott, men jag blir sällan mätt av bara lax med ris och saknar grönsaker. Därför fixar jag ibland en egen sallad vid sidan av + idag ett kokt ägg för extra nyttigheter och protein. Det motverkar ju själva grejen med att köpa hem och slippa laga mat, men orkar jag gör jag ofta så.
Shake Mushi – d.v.s. ångkokt lax med mayo-sås och ris (ej på bild). Ljuvligt gott! |
Sushiris är väldigt sött och innehåller snabba kolhydrater – ännu en anledning att äta mer grönsaker och protein till för att sänka GI-värdet på hela måltiden. Absolut inget du behöver tänka på om du bara äter sushi någon gång ibland, men blir det ofta kan det vara ett bra knep.
I morgon bitti, innan mannen reser, tänker jag springa backintervaller om det inte är för isigt i Lilljansskogen. Då kommer riset väl till pass 🙂