Nyttifierad sushi
avVi kör lördagsmat idag eftersom mannen reser bort på Crossfit-utbildning över helgen. Lyxar till med hämtmat från Itamae Sushi – min favorit! Fantastiskt gott, men jag blir sällan mätt av bara lax med ris och saknar grönsaker. Därför fixar jag ibland en egen sallad vid sidan av + idag ett kokt ägg för extra nyttigheter och protein. Det motverkar ju själva grejen med att köpa hem och slippa laga mat, men orkar jag gör jag ofta så.
![]() |
Shake Mushi – d.v.s. ångkokt lax med mayo-sås och ris (ej på bild). Ljuvligt gott! |
Sushiris är väldigt sött och innehåller snabba kolhydrater – ännu en anledning att äta mer grönsaker och protein till för att sänka GI-värdet på hela måltiden. Absolut inget du behöver tänka på om du bara äter sushi någon gång ibland, men blir det ofta kan det vara ett bra knep.
I morgon bitti, innan mannen reser, tänker jag springa backintervaller om det inte är för isigt i Lilljansskogen. Då kommer riset väl till pass 🙂