Uppladdning inför långpass
avAlltså – det här är ingen kost jag rekommenderar eller säger är optimal på något sätt (pasta är garanterat bättre), men att kladdkaka och glass innehåller mycket kalorier vet jag. Att det är GOTT och har funkat bra inför mina andra långpass vet jag också. Så varför ändra ett vinnande koncept? Pasta, gröt eller socker/fett-uppladdning – springa 3 mil gör man inte utan energi i musklerna och så här laddade jag igår kväll:
Middag (översta bilden): Pizza gjord på tortilliabröd, tomatsås, strimlad kalkon, räkor, banan, riven mozarella, lite curry och basilica. In i ugnen på 250° i ca 10 minuter.
TV-gott: Kladdkaka, så kladdig att det inte gick att skära upp en normal bit, vaniljglass och ett paket Ben&Jerry´s Cookie Dough (fler än en kladdkaka/glass-portion). Till det en massa rött te (som är koffeinfritt) och vatten som binds i kolhydraterna. Vätska behövs verkligen inför löpningen även om jag springer med vätskebälte (bra om man är ute längre än 1,5 timme).
Nu på morgonen är jag fortfarande proppmätt och tar bara lite proteinkräm och ett par koppar grönt te. Tycker det är jobbigt att springa med för mycket i magsäcken och litar på att musklerna är fulladdade + fett och vätskeansamlingar.
Vi kör i alla fall samma taktik, jag och fina vännen. Hon (f.d. elitlöperska och 2a i Sthlm Marathon) om någon vet hur man laddar, även om hon var liiite mer noga med kosten under sin storhetstid. Vår SMS-konversation i går kväll:
”07.30 utanför mig!! Jag laddar med massor av candy! Love”
”Jag med kladdkaka & B&J. Cs kl 7.30. Häääärligt 😉 Puss!”