LCHF: Fisk- och blomkålsgratäng
av
Det är kul att experimentera i köket och ta lite vad som finns hemma tycker jag. En matlåda rensad röding i frysen, ett knippe blomkål, massa ägg med kort datum – wolla! En fisk- och blomkålsgratäng i LCHF-stuk. Mättande, god och med massor av protein till växande muskler.
Jag åt gratängen med sallad, vitlöksstekt bladspenat och morotsstavar. Kanongott! |
Ingredienser:
- Kokt eller stekt röding eller den fisk du har hemma (torsk eller lax skulle funkar lika bra)
- 1 bukett blomkål
- 8 st ägg
- 2 dl matlagnings- eller vispgrädde
- 1 dl keso
- 1 dl riven ost
- salt och peppar
Gör så här:
- Blanda alla ingredienserna utom rivna osten i en bunke.
- Häll smeten i en smord (eller med bakplåtspapper), ugnssäker form. Sprid över riven ost.
- In i ugnen på 225° i ca 25 minuter tills äggen stagnerat och gratängen fått färg.
- Servera med sallad och grovt bröd om du vill ha mer kolhydrater.