Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

LCHF: Fisk- och blomkålsgratäng

av Anna

fiskgratang.jpg

Det är kul att experimentera i köket och ta lite vad som finns hemma tycker jag. En matlåda rensad röding i frysen, ett knippe blomkål, massa ägg med kort datum – wolla! En fisk- och blomkålsgratäng i LCHF-stuk. Mättande, god och med massor av protein till växande muskler.

fiskgratang2.jpg
Jag åt gratängen med sallad, vitlöksstekt bladspenat och morotsstavar. Kanongott!

Ingredienser:

  • Kokt eller stekt röding eller den fisk du har hemma (torsk eller lax skulle funkar lika bra)
  • 1 bukett blomkål
  • 8 st ägg
  • 2 dl matlagnings- eller vispgrädde
  • 1 dl keso
  • 1 dl riven ost
  • salt och peppar

ingr_fiskgratang.jpg

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienserna utom rivna osten i en bunke.
  2. Häll smeten i en smord (eller med bakplåtspapper), ugnssäker form. Sprid över riven ost.
  3. In i ugnen på 225° i ca 25 minuter tills äggen stagnerat och gratängen fått färg.
  4. Servera med sallad och grovt bröd om du vill ha mer kolhydrater.
  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Marlon Appelgren och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB