Naturliga smaksättare
avNu har jag äntligen hittat det där vaniljpulvret ”alla” träningsbloggare snackar om. Det där naturliga utan socker, sötningsmedel eller konstiga tillsatser – bara ren mald ekologisk Bourbon vaniljstång. En knivudd utrörd i kylskåpskall kesella med bär smakar som en fräsch glassdesert.
Pris: ca 40 kr. Dyrt, men drygt då smaken är välidigt koncentrerad och en tsk motsvarar en hel vaniljstång.
Andra tips på naturlig smaksättare är kokos, kanel, kardemumma och kakao med hög kakaohalt. Jag själv använder mig mycket av kanel till frukost/mellanmål/efterrätter (som dessutom sägs sänka blodsockret och öka förbränningen). Men den kryddan känns som ett mer ”vintrigt” alternativ så vaniljpulvret kommer användas flitigt framöver.
Idag blev det dock lite av varje – kanel på gröten och vanilj i skålen med kesella och bär för att jag var sugen att testa mitt nyinköpta fynd.