Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

LCHF: Proteinchokladbollar med kokosolja

av Anna
proteinbollar2.jpg
Några rullade i kakao (som råkade smälta för att bollarna var för varma), några utan.

Nu har jag för första gången bakat med kokosolja och hittade på en egen smarrig chokladboll som funkar lika bra i samband med träning som när sötsuget slår till. Nästan helt kolhydratfri men med bra fett från mandel och kokosoljan och gott om protein från proteinpulver. Smakar precis som riktiga chokladbollar med kokos tycker jag – supermums!

ingr_proteinbollar.jpg

Kokosfettet ger bra energi för mig som inte äter så mycket kolhydrater och hjälper kroppen att spara på proteinet. Men framför allt är de farligt goda och jag har redan ätit tre idag. Trots att den bara innehåller nyttiga grejer kändes det konstigt att äta något så godislikt till frukost. Är så glad att jag hittat ett sätt (helt i gotte-Anna-stil) att få i mig det nyttiga kokosfettet.

Ingredienser:

  • 2 dl mandlar (mals med mixerstav)
  • 2 msk krossade psylliumfrön
  • 1,5 dl proteinpulver med chokladsmak av valfri sort. Mitt innehåller sötningsmedel varför inget sött behöver tillsättas i bollsmeten, annars kan man behöva tillsätta lite.
  • 3 msk kokosolja (smält)
  • 3 msk kakao eller kokos eller finhackade nötter att rulla bollarna i

Gör så här:

  1. Mixa mandeln till mjöl.
  2. Smält kokosoljan.
  3. Blanda alla ingredienser utom det du ska rulla bollarna i.
  4. Tryck ihop smeten och rulla till bollar.
  5. Rulla dem i kakao, kokos eller nötterna.
  6. Kyl eller frys in tills de ska ätas.
  • Tjänstgörande redaktörer: Nils Höglander, Paula Westerberg och Aleksandra Wojcik
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB