Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

STOTT PILATES® – test

av Anna

pilates3.jpg

I en liten men ljus och vacker lokal på Östermalm har Anna Grisotti sin lokal där hon kör personlig träning i STOTT PILATES® som jag fått testa idag. STOTT PILATES® grundar sig på Joseph Pilates metod Contrology, men har anpassats till modern forskning och kunskap om kroppen.

pilates2.jpg

Verligen optimal och skonsam träning för hela kroppen med mycket focus på core och de små små stabiliserande musklerna men du kan även träna riktigt TUNGT och få samma effekt som styrketräning på gymmet. Eller lätt om man t.ex. har en skada. Skaderisken är minimal i jämförelse med viktträning och du bara behöver EN maskin för ett helt träningspass och jobbar mer holistiskt med hela kroppen samtidigt. 

pilates1.jpg

Från små redskap som bollar (bild ovan), kuddar och mattor samt en större maskin och smarta ”lådor” testade jag. Variationsmöjligheterna verkade oändliga – från upp-och-ner vända positioner (likt yogans skulderstående och plogen) och ovanliga balans övningar till hängande övningar och stretch.

Jag höll igen lite med tanke på ett inplanerat långpass i morgon (inte likt mig, men benen behöver en vilodag) för det här var verkligen jobbigt för ben/rumpa, bålen, ryggen – ja hela kroppen – men väldigt roligt och annorlunda. En träningsform jag gärna rekommenderar till såväl nybörjare som dig som fastnat i din träning och vill testa något nytt men ändå få skonsam och effektiv träning för hela kroppen, oavsett mål eller träningsbakgrund.

anna_grisotti.jpg
Anna Grisotti visar övningar. Hon leder även klasser på SATS, bl.a. SATS Yoga Adv. och SATS Baby mm.

Intresserad? Kika in på Anna Grisottis hemsida. Hon är proffsig och grym på att instruera dig att hitta rätt muskler och få ut maximalt av träningen. Jag älskar hennes yoga på SATS också.

 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Vilma Stockvall & Madelene Politis
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB