Dipp till Fotbolls-EM
avDen här fina Sverigeväska med matvaror och ansiktskrita kom med ett bud från Arla igår som firar gräddfilens 60-årsjubileum. Gräddfil som används till allt från kalla såser, tacos och som bas i dippsåser.
Förutom fredagsmys startar Fotbolls-EM ikväll och då är det många chips- och dippskålar och som åker fram. Själv gillar jag varken att titta på fotboll eller chips, men dipp är gott även till grönsaker och här är två tips på recept från Arla.
Dipp med vitlök och gräslök:
- 2 dl Arla gräddfil
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 msk finhackad gul lök
- 2 msk hackad gräslök
- 1 krm salt
- 1 krm peppar
Spicy Rhode Island-dipp:
- 2 dl Arla gräddfil
- 2 msk chilisås
- 1 krm salt
- 1 tsk grov senap
- 1 tsk tomatpuré
Tips! Vill du ha magrare dippsås – byt ut gräddfilen mot lättkesella (Arlas förståss 😉
Det här tänker nog jag använda min gräddfil och gräslök till.
Grymt god helg på dig!