Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Springer Tjejmilen för Plan Sverige

av Anna
tjejmilen-plan.png

Tjejmilen är mitt nästa mål efter Stockholm Marathon och det är en stor ära att jag har blivit tillfrågad att springa för Plan Sverige. Plan är officiell förmånstagare för både Tjejmilen och Lilla Tjejmilen via sin kampanj Because I Am A Girl. Alla som springer kommer loppet ges möjlighet att på olika sätt visa sitt stöd för flickors rättigheter, t.ex. genom att bära ett flickarmband som hämtas vid Tjejmilens mässa.

”Kvinnor hamnar ofta i både andra och tredje hand i idrottssammanhang. En av de ursprungliga idéerna bakom Tjejmilen var att göra tvärtom – att sätta kvinnorna i centrum. Det syftet tycker vi ligger väl i linje med Plans kampanj om flickor”, säger Christer Clefberg på Stockholm Marathon Gruppen som arrangerar Tjejmilen.

Det känns jättekul att få vara del av ett gäng bloggare som får hjälpa Plan Sverige sprida viktig information i deras monitor och genom att springa för dem. Jag kanske inte hinner träna så mycket inför loppet så att jag klår mitt tidigare resultat på 43 min nu efter navelbråckoperationen, men springa ska jag. Har idag varit på återbesök efter operationen och fått grönt ljus för löpning. Jippi!! 🙂

Ska du springa Tjejmilen i höst?

 • Tjänstgörande redaktör: Sebastian Laneby, Lina Thorén, Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB