Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Funktionell benträning på bosuboll

av Anna
benpose.jpg
Träningsoutfit: Linne – Röhnisch, shorts – Under Armour, skor – Merrell.

Tjena bena! Idag har ni fått jobba med varenda liten muskelcell då jag utmanat med minst sagt fuktionella benövningar. Tunga vikter behövs verkligen inte för att musklerna ska darra och ett perfekt redskap är en bosuboll som ligger kvar på golvet men ändå ger grym balans- och coreträning när du står på den.

knaboj_bosu.jpg

Jag körde bl.a. djupa overhead squats på bosubollen – knäböj med lätt stång på raka armar upp mot taket.

trx_utfall.jpg

Och en variant jag själv hittade på som verkligen satte balans och coremusklerna på prov – utfall i TRX på bosuboll. Var tvungen att hålla mig i TRX-ställningen när jag ställde mig redo för övningen, men sen klarade jag att köra utan att hålla i mig. G.R.Y.M. träning för hela lår/rumpa/core/fotleder och balans. Med betoning på balans – var försiktig om du prövar!

Körde fler kanonbra benövningar i TRX som jag lovar visa i ett filmklipp framöver. Och en riktig rumpdödare i kabelcross. Den som väntar på något gott 😉

 • Tjänstgörande redaktör: Sandra Christensen, Alex Rodriguez, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB