Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Kolhydratladdning inför Tjejmilen

av Anna
kyckl_makaron.jpg
Makaroner, kycklingfilé, sallad, keso, avocado, broccoli, ugnsgrönsaker & annat gott.

Eftersom Tjejmilen ”bara” är just en mil behös ingen större förändring i kosten med tömning och uppladdning av kolhydrater på samma sätt som en marathon (se min uppladdning dagen för Stockholm Marathon här). Det är bättre att äta som vanligt för att inte magen ska bli kaos, men att lägga till lite extra kolhydrater är aldrig fel.

Själv åt jag makaroner till min traditionella kycklingsallad..

glassladdn.jpg

..och senare toppar jag med snabba kolhydrater i form av GLASS. As usual, och som jag även nämnde vid en telefonintervju för P4 tidigare idag. Mannen är på kryssning med jobbet men jag, Hugo och Hampus ska ha fredagsmys och smaska när tvillingarna lagt sig. 

Sen har jag hela natten på mig att lagra in all energi i muskelcellerna. Jag har svårt att springa med massa mat i magsäcken, den blir lätt orolig då, så därför ser jag hellre till att ladda ordentligt kvällen innan.

yoghurt_banan.jpg

I morgon bitti kommer jag fortfarande vara mätt, men eftersom loppet inte startar förrän kl 13 kommer jag äta en mindre frukost i stil med den ovan. Yoghurt och kolhydrater som bryts ner lätt (banan och havregryn) så de inte ligger och skumpar i magsäcken. Alternativt ett par mackor, men inte för mycket så att jag är ”tokmätt” vid start. Hellre lite småhungrig och allert och jag vet ju att energin finns lagrad i musklerna.

mighty_sport.jpg

Det sista jag tar innan jag lubbar mot starten är en fet kopp kaffe och en läskig grön drink. Mighty Sport är en naturlig sportdryck som består av frukt-, bär- och grönsakskoncentrat samt antioxidanter, elektrolyter och adaptogener. 

Tas i samband med träning/tävling och innehåller:

 • Krom bidrar till bibehållandet av normala blodsockernivåer.
 • Magnesium, natrium och kalium stödjer en frisk muskelfunktion. Magnesium stödjer även en hälsosam närings- och energiomsättning.
 • Zink bidrar till hälsosam syra-bas-balans samt skyddar kroppens celler mot oxidativ skada.
 • Ammoniak bildas i kroppen genom nedbrytning av proteiner och andra ämnen som innehåller kväve. Detta sker i större utsträckning vid idrottande. Innehållet av L-arginin bibehåller en normal ammoniakrening.

Finns Bodystore för 285 kr.

Fulladdad! Sen är det bara hjärnan som sätter stopp 🙂

 • Tjänstgörande redaktör: Sandra Christensen, Alex Rodriguez, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB