Sockerfri glass
avSom många andra blir jag ofta sugen på något sött och gott efter middagen och jag gillar som bekant GLASS. Har man ingen hemma när suget akut dyker upp är det superlätt att fixa egen.
Sötad med Stevia och smaksatt med riven 80%ig choklad blir det en perfekt vardagsglass, den här gången upphälld i lagom stora portionsformar. Enda kruxet är att jag måste vänta ett par timmar tills den frusit och då är suget borta. Typiskt!
Ingredienser:
- 2 dl vispad grädde
- en knivsudd vaniljpulver
- 4 ägg (delade i gulor och vitor)
- ca 3-4 msk Stevia (alt. annat sötningsmedel) – smaka av till den sötma du vill ha
- riven mörk choklad
Gör så här:
- Vispa grädden riktigt tjock.
- Vispa äggvita till hårt skum. Ska gå att hålla bunken upp och ner utan att vitorna faller ur.
- Vispa äggulor + stevia och vaniljpulver pösigt.
- Riv choklad grovt.
- Rör ihop allt försiktigt och frys in.
- Rör någon gång i timmen i ca 3-4 timmar.
- Klar att äta! (Lossnar inte glasspinnen kan du spola lite varmt vatten på)
Jag provsmakede smeten (GOD) men färdiga glassen får bli i morgon. Hamnar den inte på bild i bloggen kan du alltid följa mig på Instagram (gratis app) som ”trendotraning”. Där dyker den garanterat upp med smakutlåtande 🙂