Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Sockerfri glass

av Anna
pinnglass.jpg

Som många andra blir jag ofta sugen på något sött och gott efter middagen och jag gillar som bekant GLASS. Har man ingen hemma när suget akut dyker upp är det superlätt att fixa egen.

glass_ingr.jpg

Sötad med Stevia och smaksatt med riven 80%ig choklad blir det en perfekt vardagsglass, den här gången upphälld i lagom stora portionsformar. Enda kruxet är att jag måste vänta ett par timmar tills den frusit och då är suget borta. Typiskt!

Ingredienser:

  • 2 dl vispad grädde
  • en knivsudd vaniljpulver
  • 4 ägg (delade i gulor och vitor)
  • ca 3-4 msk Stevia (alt. annat sötningsmedel) – smaka av till den sötma du vill ha
  • riven mörk choklad

Gör så här:

  1. Vispa grädden riktigt tjock.
  2. Vispa äggvita till hårt skum. Ska gå att hålla bunken upp och ner utan att vitorna faller ur.
  3. Vispa äggulor + stevia och vaniljpulver pösigt.
  4. Riv choklad grovt.
  5. Rör ihop allt försiktigt och frys in.
  6. Rör någon gång i timmen i ca 3-4 timmar.
  7. Klar att äta! (Lossnar inte glasspinnen kan du spola lite varmt vatten på)

Jag provsmakede smeten (GOD) men färdiga glassen får bli i morgon. Hamnar den inte på bild i bloggen kan du alltid följa mig på Instagram (gratis app) som ”trendotraning”. Där dyker den garanterat upp med smakutlåtande 🙂

  • Tjänstgörande redaktörer: Fredrik Palmqvist och Matilda Andersson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB