Torsk på spenatbädd med fetaostäcke
avDet är rätt tråkigt att följa recept tycker jag och tar hellre en bunt goda grejer som passar ihop och skapar mina egna maträtter. Här är ett middagstips jag lagade I förrgår – nerbäddade torskfiléer på en botten av spenat med täcke av keso, fetaost och soltorkade tomater.
Ingredienser:
- 1 paket torskfilé (alt. annan fisk)
- 1 påse bladspenat (fryst, urkramad/stek ur vätskan)
- 250 g keso
- 100 g smulad fetaost
- 3 finhackade soltorkade tomater
- salt och peppar
- 3 ägg
- champinjoner
- paprika
Gör så här:
- Lägg spenaten i en smord ugnssäker form.
- På med fisken. Salta och peppra.
- Blanda ihop keso, fetaost, soltorkade tomater och valfria kryddor. Hackad rödlök och oliver vore också gott i. Kläck ev. ett par ägg över alltihop.
- Lägg champinjoner och paprika runt om i formen. Ringla över olivoja.
- In i ugnen på 225° i ca 30 minuter.
Lyckträff den här gången också, i alla fall enligt mina smaklökar. Resultatet blev riktigt gott ihop med sallad, avocado, citron och kokt ägg.