Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Torsk på spenatbädd med fetaostäcke

av Anna
fiskgratang_keso.jpg

Det är rätt tråkigt att följa recept tycker jag och tar hellre en bunt goda grejer som passar ihop och skapar mina egna maträtter. Här är ett middagstips jag lagade I förrgår – nerbäddade torskfiléer på en botten av spenat med täcke av keso, fetaost och soltorkade tomater. 

fiskgratang_oklar.jpg

Ingredienser:

  • 1 paket torskfilé (alt. annan fisk)
  • 1 påse bladspenat (fryst, urkramad/stek ur vätskan)
  • 250 g keso
  • 100 g smulad fetaost
  • 3 finhackade soltorkade tomater
  • salt och peppar
  • 3 ägg
  • champinjoner
  • paprika

Gör så här:

  1. Lägg spenaten i en smord ugnssäker form.
  2. På med fisken. Salta och peppra.
  3. Blanda ihop keso, fetaost, soltorkade tomater och valfria kryddor. Hackad rödlök och oliver vore också gott i. Kläck ev. ett par ägg över alltihop.
  4. Lägg champinjoner och paprika runt om i formen. Ringla över olivoja.
  5. In i ugnen på 225° i ca 30 minuter.

fiskgratang_sallad.jpg

Lyckträff den här gången också, i alla fall enligt mina smaklökar. Resultatet blev riktigt gott ihop med sallad, avocado, citron och kokt ägg.

  • Tjänstgörande redaktörer: Sebastian Laneby och Oscar Schau
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB