Trend o träning

Inspiration för dig som älskar träning och hälsa

Startsida / Inlägg

Global Yoga Power med Johanna Andersson

av Anna

Första dagen jag lämnat tvillingarna en längre stund på förskolan har jag tagit hand om min kropp. Först med ett kortare rodd-trappmaskin-armcykelpass på gymmet, och när ingen ringde efter mig p.g.a. lessna barn, med att testa Johanna Anderssons nya yoga-DVD Global Yoga Power i ett onormalt tyst hem.

Jag har alltid gillat Johannas klasser som är både fysikt utmanande, ger stretch och mental avslappning. Med den här hemmatränings-DVDn kan du välja focusområde (t.ex. ”Power Ben”), syfte (t.ex. ”höftöppningar”) eller köra igenom hela DVDn (ca 90 minuter).

Som instruktör fick jag flera tips på nya övningar, men många är bäst just vid hemmaträning där du har hjälpmedel som kuddar, en stor (eller klossar) och en vägg. Johanna visade bl.a. en spännande possition där man står upp och ner mot väggen men den gav jag mig aldrig in på.

Stämningsfull musik hela passet i bakgrunden av Johannas sköna stämma och vid avslappningen berättade hon en väldigt tänkvärd saga jag hört en gång tidigare. Den tål att upprepas!

Omdöme: Bra övningar, musik, ljud och kvalité. Saknar dock ett färdigt program i ett flöde, men tanken är att du själv kan plocka ut gobitarna till ditt eget pass och de olika sekvenserna ligger i ”rätt” ordning så att du kan träna igenom hela DVDn.

Global Yoga Power finns att beställa här för 280 kr. Där hittar du även hennes andra yoga-DVDs Global Yoga Yin och Global Yoga För Alla till samma pris.

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Kristina Jeppsson, Elvira S Barsotti och Jenny Åsell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB