Startsida / Inlägg

’Legitima våldtäkter’ orsakar inte graviditet

av Carina Bergfeldt

Abort.

En het potatis som alltid kommer upp i valtider. Obama är ”pro-choice”, även om han i flera intervjuer sagt att han vill minska antalet aborter. Romney är ”pro-life”, och har flera gånger sagt att han har ståndpunkten att abort endast ska tillåtas vid fara för moderns liv, våldtäkt och incest.

Men så finns det ju de än mer extrema. Som republikanen Todd Akin, som just nu kampanjar för fullt för att väljas till Missouris senator. I går intervjuades han på The Jaco Report och ämnet kom upp.

”När det gäller ’legitima våldtäkter’ blir det sällan så att kvinnan blir gravid. kroppen har sitt eget sätt att ta hand om hela den där grejen” förklarade politikern, utan att vidareutveckla vad en ’legitim våldtäkt’ egentligen är.

Kolla nedan:

Klippet ovan blev snabbt en supersnackis i USA och spreds som en löpeld under gårdagskvällen. Det tog inte många minuter innan Romneys och Ryans presstab skickade ut en pressrelease där de gjorde klart att de båda kandidaterna inte alls håller med Todd Akin. Senatorwannabeen fick även själv gå ut med ett förtydligande nu på morgontimmarna.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB