Startsida / Inlägg

Wow, Chelsea!

av Carina Bergfeldt
Maffigt reportage om Chelsea Clinton i Vouge. FOTO: Mario Testino

”Mamma och pappa lät mig slippa skolan en dag… Det var när Yitzhak Rabin och Yasser Arafat skulle skriva under fredsavtalet.”

Hittade en tio sidor lång intervju med Chelsea Clinton i tidningen Vogue. Riktigt läsvärd. Rekommenderas verkligen.
Men för er som inte vill/orkar/hinner, här är tre höjdpunkter:

 • När hon skulle börja på Stanford-universitetet kom hon dit i en karavan av svarta bilar med sina föräldrar, Secret Service och 200 journalister. Hon bodde i ett rum med skottsäkra väggar, och hennes livvakter var förklädda som elever. En stor skillnad från hennes liv i New York i dag, där 32-åringen dagligen ger sig ut ensam på Manhattans gator och joggar. ”Mina fötter har bokstavligen varit på varenda gata på Manhattan.”
 • Hon beskrivs av artikelförfattaren Jonathan Van Meter som en väldigt smart, om än ”lite glömsk” professor. Han berättar att Chelsea Clinton under de dagar de tillbringade tillsammans glömde sin BlackBerry på en restaurang i Joplin, sin bok på ett plan i Bentonville och att hon glömde låsa om sig under ett toalettbesök på the Kennedy Center vilket ledde till att Diane von Furstenberg plötsligt stod i dörren medan Clinton satt på toa.
 • Hon säger att hon inte är främmande för att en dag själv ge sig in i politiken. ”Före min mammas kampanj hade jag svarat nej på den frågan. Nu… vet jag faktiskt inte. Jag menar, jag har röstat i varje val sedan jag fyllde 18. Jag tror att man genom att engagera sig politiskt kan bli en bättre person. Och jag tror verkligen att en del i att skapa en bättre värld är att se till att det finns ledare som är intresserade av att bygga den världen. Det är en fråga jag måste ställa mig själv… och besvara.”
Som sagt. Läsvärd. Hela artikeln, och fler tjusiga bilder, HÄR.

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB