Startsida / Inlägg

Brygg Baracks Bira

av Carina Bergfeldt

CHARLOTTE. Presidenten spottar inte i glaset.
Bild efter bild efter bild dyker upp på Obama med ett glas skummande öl i handen, och i Vita Huset har man ett eget hemmabryggeri.
Nu, efter mycket tjat från allmänheten, släpper Vita Huset några recept.

Det är en av Vita Husets kockar, Sam Kass, som släpper de efterlängtade recepten på Vita Husets egen blogg.

”Det var förra året som presidenten en dag, efter att ha besökt flera lokala bryggerier, köpte ett ”brygg hemma”-kit åt Vita Husets kök. Vi testade ett par gånger och med hjälp av några hemmabryggare som arbetar här i Vita Huset fick vi till slut fram några riktigt bra recept”, skriver Sam Kass.
”Ärligt talat är vi förvånade att det blev så bra, eftersom ingen av oss har bryggt öl tidigare.”

”Så vitt vi vet är detta första gången som Vita Huset använts för att brygga öl. George Washington bryggde både eget öl och whiskey i hemmet i Mount Vernon och Thomas Jefferson gjorde vin i Monticello, men vi har inte hittat några bevs på att alkoholhaltiga drycker ska ha bryggts här tidigare” skriver han.

…Så hur gör man då?
Varsegod:

WHITE HOUSE HONEY ALE

Ingredients

  • 2 (3.3 lb) cans light malt extract
  • 1 lb light dried malt extract
  • 12 oz crushed amber crystal malt
  • 8 oz Biscuit Malt
  • 1 lb White House Honey
  • 1 1/2 oz Kent Goldings Hop Pellets
  • 1 1/2 oz Fuggles Hop pellets
  • 2 tsp gypsum
  • 1 pkg Windsor dry ale yeast
  • 3/4 cup corn sugar for priming

Directions

  1. In an 12 qt pot, steep the grains in a hop bag in 1 1/2 gallons of sterile water at 155 degrees for half an hour. Remove the grains.
  2. Add the 2 cans of the malt extract and the dried extract and bring to a boil.
  3. For the first flavoring, add the 1 1/2 oz Kent Goldings and 2 tsp of gypsum. Boil for 45 minutes.
  4. For the second flavoring, add the 1/2 oz Fuggles hop pellets at the last minute of the boil.
  5. Add the honey and boil for 5 more minutes.
  6. Add 2 gallons chilled sterile water into the primary fermenter and add the hot wort into it. Top with more water to total 5 gallons. There is no need to strain.
  7. Pitch yeast when wort temperature is between 70-80˚. Fill airlock halfway with water.
  8. Ferment at 68-72˚ for about seven days.
  9. Rack to a secondary fermenter after five days and ferment for 14 more days.
  10. To bottle, dissolve the corn sugar into 2 pints of boiling water for 15 minutes. Pour the mixture into an empty bottling bucket. Siphon the beer from the fermenter over it. Distribute priming sugar evenly. Siphon into bottles and cap. Let sit for 2 to 3 weeks at 75˚.
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB