Startsida / Inlägg

Mitt liv som Mitt

av Carina Bergfeldt
Mitt Romney till vänster. Gene Hackman till höger. Eller var det tvärtom? Lika som bär.

STOCKHOLM. Will the real Mitt Romney please stand up?
Presidentkandidaten från Michigan visar nu alla möjliga spännande sidor.
Som att han är ett Snooki-fan.

I realityserien ”Jersey Shore” som visas på MTV (ni vet, musikkanalen som en gång i tiden faktiskt spelade musik) finns en person som kallas Snooki.
Jag har inte sett serien, men hon har tydligen blivit ihop med en kille, blivit med barn, fått barn och tappat babykilona. Allt detta vet jag nu tack vare Mitt Romney.
– Kolla så liten hon har blivit. Hon har tappat en hel del kilon. Hon är energisk och har en kul personlighet säger presidentkandidaten i ABC:s program ”Live! with Kelly and Michael” och tillägger att han ”är ett Snooki-fan”.

För det är ju den där ljuva tiden på året. När politiker som vill bli valda ställer upp på allt möjligt konstigt. Göran Persson dansade en gång i tiden med kossan Doris i Bolibompa. Fredrik Reinfeldt visade sina moves i ”Videokväll hos Luuk”. Barack Obama har stuffat runt med Ellen DeGeneres, medan Michelle Obama gympat i Biggest Loser. Kort sagt, om det är något tillfälle man ska be amerikanska politiker om att svara på de mest udda frågor, så är det nu. Därför, tack vare den amerikanska pratshowvärden Kelly Ripa, vet vi alla nu alltså att Mitt Romney gillar Jersey Shore-tösen.

Programmet spelades in i går, och även om det inte kommer att sändas förrän nästa vecka så har en del godbitar redan läckt ut. Som att Mitt Romney snarkar. Som att han och frugan Ann tycker om att titta på Modern Family. Som att båda föredrar iPhone framför BlackBerry. Som att Mitt inte sjunger i duschen, men att han gör det när han rider. Som att han älskar jordnötssmör, och att om det görs en film om hans liv så vill han att ingen mindre än Gene Hackman ska spela huvudrollen. ”Mitt liv som Mitt”. En kommande blockbuster?

Majoriteten av samtalet var glatt och väldigt icke-politiskt, men vid ett tillfälle ombads Romney att berätta om någonting som han håller med president Obama om. Han sa då att det var rätt att döda Usama bin Ladin, och han sa att både han och presidenten tog sina roller som fäder på stort allvar (Romney har fem söner, Obama två döttrar).
– Jag tycker att han är en bra make och far, och att han är en bra förebild vad det gäller föräldraskap för vårt land, det uppskattar jag med honom.

Och jo då.
Inför förra valet ställde även den nuvarande presidenten upp på liknande utfrågningar. Då fick nyfikna veta att en av hans favoritböcker är Moby Dick och att han också läst alla Harry Potter som finns. Att den bästa filmen han sett är Casablanca och att han under studietiden på Harvard ansökte om att få vara med i en manlig pinup-kalender men att de (vita) kvinnorna i kommittén inte ville ha med honom.

 • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB