Startsida / Inlägg

Fem republikanska kvinnor om abort

av Carina Bergfeldt

TAMPA. Det sägs ju att Romneys stora problem är att få kvinnornas röst.
Att han verkar för stel, för mycket businessman.
…Och att hela abortdiskussionen som blossat upp verkligen var det sista han behövde.
Jag blev nyfiken och frågade fem kvinnor som alla är registrerade som republikaner två frågor:

 1. Vad är din personliga syn på abort?
 2. Kommer du att rösta på Mitt Romney?

Här är deras svar:

20120901-194712.jpg

Onda Marin, 63, Tampa, Florida:
– Ingen gillar abort. Men ibland är det nödvändigt. Jag har varit republikan väldigt länge, men det är faktiskt en av anledningarna till att jag inte har bestämt mig i valet. Det som sker i sovrummet är din privatsak och du ska inte behöva gå till en domare och stå till svars för det. Jag är just nu 50-50 på om jag ska rösta på Obama eller Romney.

20120901-150104.jpg

Phyllis Davis, 73, Vanwurst, Ohio:
– Ett foster är ett liv. Om det är gjort i kärlek ska det få leva. Annars, om det blivit till genom våldtäkt eller incest, så ska mamman åtminstone få välja. Men även barn som blivit till av våldtäkt kan få en bra uppväxt. Och ja, självfallet ska jag rösta på Romney.

20120901-150117.jpg

Angela Burchfield, 40, St Petersburg, Florida:
– Jag har faktiskt gjort en abort, för sex år sedan. Jag ville det inte, men jag blev tvingad av barnets far, som sa att han skulle lämna mig och vår son om jag behöll det nya barnet. Så jag gjorde abort. Och sedan lämnade han mig. Att gå igenom en abort är något väldig tufft, och inget en kvinna tar lätt på. Men en man vet inte hur det är, en man kan aldrig veta, så när de här herrarna står och pratar utan att ha en aning… det gör mig upprörd. Det här händer bara kvinnor. Jag har varit republikan sedan 1992, men det är ungefär 60 procents chans att jag röstar på Obama istället, på grund av det just abortfrågan.

20120901-150247.jpg

Nancy Campbell, 55, San Fransisco, Kalifornien:
– Jag kommer absolut att rösta på Romney. En kvinna måste ha en valmöjlighet, speciellt när det gäller våldtäkt, incest eller fara för moderns liv, men det ska inte uppmuntras och abort ska inte bekostas av staten annat än i de fallen jag sa nyss. Men Romney kommer inte att försöka ta bort fri abort för kvinnor. Det är bara demokraterna som har trissat upp det här ämnet.

20120901-150253.jpg

 Cindy Lake, 48, Henderson, Nevada:
– Jag är mot abort, absolut. Men det ska inte vara upp till regeringen att bestämma. Däremot så känner jag väldigt starkt för det, och skulle en väninna komma och säga att hon funderade på att göra abort så skulle jag verkligen prata med henne så att hon visste alla alternativ. Jag är republikan och har varit det hela mitt liv, men jag kommer inte att rösta på Romney. Jag hade hoppats på Ron Paul.

…och sedan en bonuskvinna, dock utan bild:

20120901-150111.jpg

Chris Cuomo, 64, Clearwater, Florida
(Ville inte ställa upp på bild, men jag fick skriva vad hon heter och ta en bild av hennes brosch)
– Om du är en riktig kristen så vet du att det inte under några omständigheter är rätt att göra abort. Det finns ett rätt och det finns ett fel. Det finns inget mittemellan. Och ja, jag röstar på Romney.

 

 • Tjänstgörande redaktör: Love Isakson Svensén, Jenny Åsell, Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB