Startsida / Inlägg

De nya bilderna på Paul Ryan som han inte vill att du ska se

av Carina Bergfeldt

http://youtu.be/M2WVJNxOpvY

HEMPSTEAD. …inte längre, i alla fall.
I lördags var det en annan visa.
Då basunerades de här bilderna ut till allmän åskådan. 

FOTO: AP

Det verkade vara en så god idé.
Paul Ryan och frugan Janna och kidsen alla tillsammans, glatt diskande, i ett soppkök i Youngstown, Ohio.
Ett problem bara.
Personalen på soppköket blev inte överdrivet imponerade när familjen Ryan kom inglidande, tog över kastrullerna, diskade rena grytor framför kameror utan att ha bett om lov, och de gillade inte heller att familjen försvann så fort fotograferna var nöjda.

Min kollega Leonel Marjavaara hittade den här roliga nyheten. Det var under ett kampanjmöte i Ohio i lördags som händelsen inträffade. Hela familjen Ryan hade varit och kampanjat i när de på väg till flygplatsen stannade till vid ett soppkök.

Enligt demokraten Brian J. Antal, som är chef för stället (ett ställe som i sin tur är partipolitisk obundet) hade ingen kontaktat dem och bett dem om lov att få stanna till på soppköket, som ligger vid Youngstown State University.

– Vi är en kristen organisation som får majoriteten av våra bidrag från privata donationer och vi är partipolitiskt obundna. Vi skulle aldrig involvera oss i politik. De dök upp, utan vår tillåtelse och fick en av volontärerna att öppna dörren, säger han till Washington Post.
– Fototillfället var till och med arrangerat. Han gjorde ingenting. Han kom bara dit för att bli fotograferad.

När Paul Ryan och familjen kom till stället var maten redan serverad, gästerna hade lämnat bygget och lokalen var städad. Men familjen skakade hand med volontärer och ställde sig och började diska några rena grytor framför fotograferna.

Enligt Chris MaloneyMitt Romneys kampanjkontor i Ohio var syftet med Ryans besök att ”uppmärksamma och hylla volontärarbetare”.

Detta är andra gången på kort tid som bilder på Paul Ryan spökar för honom. Samma dag som debatten var i Kentucky släppte Time nygamla bilder på vicepresidentkandidaten i ett gym som aldrig publicerats tidigare.
Bilderna är egentligen fullständigt harmlösa, men Team Romney/Ryan blev mycket upprörda att Time valde att publicera dem samma dag som debatten var, och menade att det var en tid då Paul Ryans viktiga politiska budskap skulle vara i fokus. Inte hans kropp.

 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB