Startsida / Inlägg

En titt i backspegeln

av Carina Bergfeldt

NEW YORK. Allt började med att Bill Clinton inte kunde sluta stirra.
Hittade den HÄR ganska rara artikeln på CNN.

Mitt bland diskussioner kring vem som vann vicepresidentkandidaten, obehagliga nyheter om att en okänd person avlossat skott mot ett Obamakontor i Denver och spekuleringar kring vem som kommer vinna den kommande debatten på tisdag mellan Romney och Obama så hittar jag den här bilden ovan på CNN.

Det visar sig att Bill och Hillary Clinton firade 37-årig bröllopsdag i torsdags, samma dag som Joe Biden och Paul Ryan hade sin debatt i Danville, Kentucky.

CNN publicerar sedan ett utdrag ur Hillary Rodham Clintons memoarer ”Living History”, där hon berättar att presidenten inte kunde sluta stirra på henne.

”Jag märkte att han envisades med att titta på mig. Han hade gjort det mycket. Så jag reste mig upp, gick fram till honom och sa ’Om du kommer hålla på och titta på mig så kommer jag att hålla på och titta tillbaka, så vi kan lika gärna hälsa. Jag heter Hillary Rodham.’ Och det var det.”

Bill Clinton friade sedan till Hillary Rodham under en resa till Europa som de gjorde efter att de var klara med sina juridikutbildningar. Efter att de hade tillringat en dag i London gick Bill Clinton ned på ett knä vid Lake Ennerdale.
Men Hillary sa nej. Hon ville ha mer tid.
Han fortsatte att fria. Hon fortsatte att säga nej.

1975 var paret ute och åkte genom Little Rock, Arkansas, där de båda fått jobb. När de åkte förbi ett rött tegelhus sa Hillary att hon tyckte om det.
När Hillary sedan kom tillbaka från en jobbresa till Chicago sa Bill att han hade en överraskning.
”Minns du huset du tyckte om? Jag har köpt det så nu måste du gifta dig med mig för jag kan inte bo där själv” sa han.
Och hon sa ja och de gifte sig i vardagsrummet med bara 15 inbjudna gäster, den 11 oktober 1975.

Grattis, Grattis, Billary.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB