Startsida / Inlägg

Boston, Massachusetts: ”Obama är ondskan, antikrist.”

av Lotte Fernvall
Steve Aylward, ordförande för republikanerna i den lilla staden Watertown.

Steve Aylward och John Dimascio kör mellan skolorna i Brighton, en stadsdel i Boston, och sätter upp valaffischer. Steve kör, John läser adresser och försöker visa riktningen.

Steve, ordförande för republikanerna i den lilla staden Watertown, är en älskvärd 57-årig fyrabarnsfar med grått hår och grå mustasch. Han talar mjukt och eftertänksamt. John är 51, kortväxt, flintskallig och med ganska hetsigt humör. Han talar fort, orden flyger ur honom.

Han har fruktansvärt ont i foten. Han gjorde en bypassoperation för några år sedan. Operationen gick bra men när John vaknade ur narkosen var högerfoten stor som en fotboll. Sköterskorna hade glömt att röra på benet och säkra blodcirkulationen och resultatet är att John nu lever på en usel invalidpension.

– Hade jag tillhört demokratiska partiet hade jag stämt dem, säger han. Demokraterna försöker alltid åka snålskjuts på andra.

– Det är skillnad på demokrater och republikaner, säger Steve.

– Jag har blivit rådd att stämma sjukhuset men det gör jag inte. De räddade mitt liv. Jag är tacksam, säger John.

Steve hoppas bli vald till delstatens partistyrelse.

Steve stannar utanför Mary Lyon Upper School som är en av vallokalerna i primärvalet. Men han sätter inte upp affischer för Mitt Romney, tidigare guvernör i Massachusetts och självklar vinnare i primärvalet här. Han anses så självklar att det inte ens pågår någon kampanj. Inga möten. Ingen TV-reklam. Steve sätter upp affischer med sitt eget namn. Han hoppas bli vald till delstatens partistyrelse.

En dam promenerar förbi med sin nioåriga dotter. Steve och damen börjar prata med varandra. Hon säger att hon normalt inte vågar yppa att hon är republikan. (Massachusetts, klanen Kennedys hemstat, är av tradition ett starkt fäste för demokraterna.)

– Barnen i skolorna indoktrineras till att tycka illa om republikanerna, säger Steve.

Det är svinkallt men han har sin blå täckjacka uppknäppt. Han verkar inte känna kylan. När Steve återvänder till bilen säger John:

– Det är lärarfacket som indoktrinerar barnen. En lärare har livstidsanställning och måste begå mord för att kunna sparkas. Problemet är att president Kennedy på 60-talet tillät offentliganställda att ansluta sig till fackföreningar. Det är rimligt att privatanställda tillhör facket. De ska kräva en del av företagets vinst. Men en skola gör ingen vinst! Lärarna våldtar varje år skattebetalarnas plånböcker! Vi blir ett nytt Grekland om vi inte förbjuder fackföreningar för offentliganställda!

– Ingen står upp för skattebetalarna, säger Steve. Vi republikaner anser att vi ska tjäna allmänheten medan demokraterna vill tjäna sig själva.

– De gör folk beroende av det allmänna, säger John.

– Man borde kunna skära ner den offentliga sektorn med en tredjedel, säger Steve.

– Det är lite regeringen gör som är bra, säger John.

– Fel. Den gör inget bra, säger Steve.

– Jo, den satte en man på månen. Och vi måste ha en federal regering för bygga vägar och sköta vårt försvar. Men om vi efterfrågar järnvägar kommer marknaden att bygga dem. Vi tillverkade bra bilar innan miljönazisterna förstörde Detroit.

Steve parkerar stadsjeepen utanför Thomas Edison School. Han binder fast en affisch på staketet.

– Jag gillar Santorum, säger han. Men medierna kommer att vilja knäcka honom. Gingrich är också bra. Men kvinnor tycker inte om honom. De tycker att han är kylig. Mitt Romney klarar medierna. Därför röstar jag nog på honom. Men jag har inte bestämt mig.

Steve binder fast en affisch på staketet utanför Thomas Edison School.

Han går tillbaka till bilen. John är irriterad. Det tar för lång tid. De har mycket att göra.

– Jag ska rösta på Santorum men kommer att stödja vilken kandidat det än blir. Det avgörande är att få bort Obama. Han är antikrist. Han är inte bara en dålig president, han är ondskan! Han är en förespråkare av aborter och aborter är folkmord. Du mördar någon som lever där det borde vara tryggast, i livmodern.

– Jag tror att Obama vill förändra USA så att vi blir ett u-land, säger Steve. Han är generad över vårt välstånd. Hans fru Michelle sa när han blev vald att det var första gången hon var stolt över sitt land. Är hon inte stolt över alla de hundratusentals som dött för vår frihet?

– Vi är frihetens fyrbåk, säger John.

– Jag är … arg, säger Steve. Politikerna i Washington förstör Amerika. De gör vårt land till något det inte borde vara.

– Jag hatar det system som Washington blivit, säger John.

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB