Startsida / Inlägg

Willkommen

av Karin Lindblom
mischa
Nu är vi framme i München. Liksom tusentals flyktingar som kommit hit bara i helgen. Enligt österrikiska myndigheter har så många som 14 000 personer passerat gränsen mellan Österrike och Ungern sedan i fredags. De allra flesta har fortsatt mot Tyskland.
”De får komma till oss”, skriver Bild am Sonntag på sin förstasida idag. På bilden intill gör leende människor segertecken.
Här tas de emot med sedvanlig effektivitet. Även om polisen sent på söndagskvällen antydde att München snart inte kunde hantera fler. I München har flyktingarna annars mötts av applåder. Men också av mer kläder och skor än någon kan hålla ordning på. Vansinnigt, säger polisen som uppmanar Münchenborna att sluta lämna prylar på Centralstationen.
Ett par kvarter därifrån träffar vi vänlige Mischa (bilden). Han, som flera andra i välmående stadsdelen Isarvorstadt, verkar obekymrad. ”Flyktingarna?” säger han. ”Jo, de är välkomna. Vi bryr oss inte. Vi har det så bra.”
 • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB