HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Bofors är kanonbra !!!

av ViasatHockey

Jag gillar uppstickare, helst gamla, uträknade, förbrukade och utdömda sådana . Bofors går in under den beskrivningen alldeles ypperligt.

Vad känner du till om Karlskoga.?

Jo där bor Förbundskaptenen och fd. storliraren BÅG.  (Bildade Kedja med Daja Hermansson och hade Bo Kulon Lennartsson med sig redan på tidigt 70 tal.)

De har många rondeller och rödljus på vägen genom stan. (när och varför tog dom bort ”grön våg”?).

Har visst tillverkat allt från knallpulver till scudmissiler hos det gamla Bofors koncernen.

Men det vet i sjutton om inte köpingen återigen börjar bli mest välkänt för sitt hockeylag.

Fortsätter dom som det börjat så kommer det definitivt att bli så.

Leksand och Malmö har redan fallit för lilleputtlaget. Fler kommer det bli. Att spela i Nobelhallen(där dök han upp igen den gamle Alfred)är ingen lek. Hallen har en publikkapacitet som  en elitserieklubbarena. Och i Karlskoga kommer man vallfärda till ishallen om det forsätter på den inslagna trenden. Fartfylld ,offensiv, positiv hockey blandat med den ”bruksmentalitet” som fortfarande finns i den gamla verkstadsindustri orten. Att ha borta match i Karlskoga en fredag kväll i november är ingen lek…. Först skall du kryssa fram mellan alla Cheva Impala, Oldsmobiles och övriga ”raggarbilarna” som fortfarande finns i trakten. Sen skall du hitta till hallen, vilket inte är lätt då allt i Karlskoga heter nåt på Nobel. Nobelvallen, Nobelverken Nobeltorget, Nobelpriset(Nej , det ligger visst inte i Karlskoga. Varför inte förresten…..?). GPS:en går runt som en karusell när du är i centrum av Karlskoga och har slagit in Nobel-någonting.

Som jag nämde ovan så är den gamla tunga bruksmentaliteten kvar i Karlskoga. Ungefär som i Detriot. Bilar där kanoner här. Skitigt, tungt, dystert och hårt arbete, Som bägge klubbarna måste överföra till isen för att bli erkända av en kräsen och kunnig arbetarpublik.

Jobbar du hårt, blöder för orten och kompisarna är du accepterad. om du kryddar detta med att vinna ishockeymatcher för hemmalaget dessutom då är du en hjälte.

Att Bofors leder allsvenskan är ett stort steg framåt för hockeyklubben.  Ett sätt för orten att få lite positivitet kring sig. Samt ger folk i allmänhet en chans att se Karlskoga som lite mer än en genomfart med många rondeller och massa rödljus.

Jag gillar uppstickare, som på det sättet som Bofors tar sig upp i tabellen med snabb offensiv, tuff och attraktiv hockey, sätter alla ”oss” experter lite på pottan.

Kämpe på grabber fra Bofö´rrrs 

/Håkan Södergren

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB