HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Duellerna som avgör Daladerbyt

av haksod

Sitter och kollar genom alla möjliga konstiga sidor med info om kvällens matcher.

Andreas Johansson in, Peter Nordström ut. Det blir väl ingen större skillnad tror jag. En lite matchtränad och debuterande 36 åring mot en lätt sliten nybakad far med div krämpor(stod upp i båset senast mot AIK för att inte styvna i ryggen antar jag). Dessutom påstås Pelle P fått hjärtklappning efter gnaget matchen….säkert att det inte var överansträngning.? Han backcheckade vid två tillfällen i slutperioden…

Känns som om det är pseudonyheter som egentligen inte påverkar det hela stort. Det största avbräcket är väl Mora backen Mike Owilis olyckliga lårbensbrott. När jag läste om det så fick jag sympatismärtor i låret, så illa tyckte jag det lät….

Konstigt att man är mer upptagen av att veta vilka som inte skall spela än de som ska spela. Borde vara rimligare att kontrollera vilka som kommer till match med ambitioner och kraft.

Ser några små matcher i matchen i kväll

Lars Johansson-Joachim Eriksson

Två målvakter med lite egen stil. Lars J med lugn och metodiskt puckmotande. Tar första skottet men kan vara lite ur position på returer. Joachim E däremot den nya typen av keepers. Stor, atletisk och matchvinnande. Detaljer skiljer dessa två kvalitetsmässigt. De kommer ta första skottet men är beroende av alerta backar som rensar returer.

David Ekholm-Marcus Persson

 Två storväxta spelare med olika roller i lagen. Tar Marcus P ut David E från sin roll som kreativ spelförande back, så kan det hela lätt väga över till LIF;s fördel. Men om David E kommer igång med skridsko åkning, passningar och sitt skott så kan han avgöra den här matchen.

Greger Artursson-Thomas Rhodin.

Klassiskt backpar i FBK, numer fiender och ” den”  backen som skall lösa de problem som uppstår…vilka de än är. Boxplay, Powerplay, offensivt , defensivt. De har varsitt lag på sina axlar och mycket ansvar på och utanför isen.

Lückner-Strömberg.

Två lite ”gnälliga” killar som sällan är nöjda med det som lagen presterar. Står egentligen för lite olika typer av hockey. Lückners stil är snarlik den AIK presterade mot LIF senast och kan med andra ord vara vinnande mot Leksand. Strömbergs är mer ”pang på rödbetan” hårt jobb och kraft.

Sen finns det många profiler att titta extra på som kan avgöra detta” SiljansDerby”

Personligen är jag så tråkig att jag tror hemmaplan avgör Men det behöver ju inte Mora bry sig om….

Håkan ”som sitter framför TV:n kl 18;45” Södergren 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB