HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Den ishockeyspelande resebyrån…

av haksod

Andreas Johansson till Leksand.

Blir säkert bra för alla.

Leksand får en kanonkille och superintresserad ishockeyspelare till sin redan väl etablerade PRO-femma. Andreas får lite lugn o ro i själen, spela hockey och komma igång efter flera års skador, klubbyten och div. annat. Som alla åldrande hockeyspelare så vill man inte lämna manegen. Man vill hålla på med det som man älskar mest efter sin egen familj, ishockey. Det att svettas, prata skit i omklädningrummet och vinna matcher är oslagbart. Det finns inget bättre…

Där är alla lika. Andreas J, ”Foppa”, ”Sudden” eller Gurra Svensson i div4. Alla vill spela och ha kul så länge som möjligt. Därför är det bara gratulera AJ till denna chansen.

Andreas är annars en kille som inte kommer gå sysslolös den dagen han (tvingas) att sluta med hockeyspelandet. Han kommer garanterat vara kvar inom sporten på ett eller annat sätt.

Med de antal klubbar han har bakom sig så kan han lätt bli resebyrå för hockeyspelare och deras familjer. För hur många spelare känner Ni till som har flyttat så många gånger till så många länder som AJ. Eller blir han spelaragent..för hur många General managers och sportchefer har han inte träffat och förhandlat med?. Hur många spelare har han inte spelat med som nu blivit tränare eller gått ännu högre upp i systemen. Eller tränare rent av…Wilson, AJ:s son, har väl redan ”pappa som tränare och det kan lätt bli den vägen AJ fortsätter efter den aktiva karriären. Tv kommenterandet har han redan prövat på….men det gick inget vidare…..hade inte ett enda rätt på ”svartvadet”(det interna betting bolaget på hockey VM). T.o.m. Challe var bättre än AJ på det. Hur som helst, någonstans inom ishockeyn kommer AJ finnas i många år till, den saken är glas klar.

Men hur kommer det gå i LIF dräkten?

Allt beror på foten och kroppen i övrigt. AJ har en sjukhusjournal som är lika tjock som som hans CV. Han har inte spelat en hel säsong på många år. Samt att det är en ishockey i allsvenskan han inte är riktigt van vid. Spelarna är inte riktigt lika styrda och disciplinerade som han är van vid från de andra ligorna han spelat i och det smäller rätt bra från ”fel” håll ibland. Men det säger sig själv att kopplar du ihop hela PRO gänget i Leksand så för du mycket ishockey för pengarna. Han har fortfarande speeden, skottet, spelsinnet och spelglädjen. Sen är det kroppen, ”knoppen” och karaktären att kämpa sig tillbaka på, som det gäller. Han har gjort det otaliga gånger förut men det blir såklart tuffare för varje gång. Det gäller att inte LIF tror att det köpt en frälsare som skall ta dem till Eliten. Utan inser att de kontrakterat en äldre hockeyresande artist med en diger sjukjournal som vill mycket men inte haft chansen att visa det på länge.

Det står respekt av AJ:s (och familjens) satsning att alltid vara positiv och satsa för fullt trots skador och andra situationer. Bara den delen gör att jag hoppas och tror att det går bra på plan. Men doktor är jag inte och därför sätter jag upp ett varningsfinger….det kan bli en kort comeback.

Lycka till Hofors-tarzan…. 

Håkan Södergren.

 

 

  

 

  

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB