HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Viasat Hockey kan hjälpa domarna

av haksod

Nya regler eller mer av ett klargörande vad som gäller TV bilder på jumbotroner, mediakuber eller TV skärmar i arenorna. Syftar mer precist på regler vad det gäller reprisering av tveksamheter och hur domarna ska agera vid de tillfällen de inträffar. Vi har ju haft sådana tillfällen både i Leksand och Mora de sennaste omgångarna i Hockeyallsvenskan.

Jag är för att rättvisan skall segra(obotlig optimist kallas det). Det innebär att har man  TV bilder på de kniviga situationerna så skall man ju använda de så klart. Frågan har varit mer av rättvisan av att bara de arenor/lag som har mediakuber, o TV skärmar i arenorna kan använda dessa bilder. Nu klargör man att om det finns bilder så kan domarna se på dessa en gång i Mediakuben och sen måste han ha en ”egen” skärm i speakerbåset för att ha rätt till fler genomsyner. Helt riktigt. Det är viktigt att man följer med i tiden och använder den teknik som finna så att det blir så rättvist som möjligt. Bra av Hockeyallsvenskan och SIF att ta frågan på ”uppstuds” och ta ett snabbt och bra beslut.

Nu tror jag väl inte att detta kommer lösa alla problem men jag tror att det är viktigt att man ligger i framkant med beslut, rutiner och regler så att när det drar ihop sig till de avgörande momenten i serien så har alla klart för sig vilka regler som gäller.

Det skulle ju vara åt helsicke om Niklas Jihde nere i båset, såg allt på reprisen men inte fick säga bu eller bä. Och ännu värre vore det om nån i lagen såg bilderna på våra skärmar men  att domaren inte fick titta. Det skulle vara larvigt

Så med de scenariona i bakhuvudet så var det ett modernt och framåtsträvande beslut. Ett beslut som också tvingar de arenorna och lag som inte har dessa skärmar o mediakuber att oppdatera sina arenor till nutidens standard. Tufft men nödvändigt om du skall locka publiken till arenorna….

Nu laddar jag för en riktig hockeyhelg. Allsvenskan i morgon, Fredag. Yngsta sonen Jonas har match på lördag fm, NHL studio lördag kväll. Tampa(Hedman/Öhlund)-Jersey(Bergfors/Oduya)lite sömn på det, sen så blir det allsvenskan på söndag eftermiddag och ännu en NHL match söndag kväll. Rangers-Boston….”It´s a dirty job but someone is got to do it…”

Nu sitter jag och ser Atlanta-Washington live på ViasatHockey så jag måste sluta skriva. Jag är en man förstår Ni, kan inte göra två saker samtidigt ………..Sov gott Ni, jag skall kolla Bäckström- Ovetchkin…

Till slut slut måste jag tacka SSK. Fyrlingen till 25 ggr pengarna gick in tack vare SSK vinst över HV. Pengarna glädjer mig och de tre poängen glädjer Producent Segerborn.

Håkan S 

   

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB