HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Längtar till Lakerdome

av Niklas Jihde

Har varit en stunds bloggtystnad från min sida – beklagar! Tur vi har vår norrman, Håkan Södergren, som är lika flitig vid tangenterna, som han var att ligga på topp och fiska under sin aktiva karriär. Ger resultat!

På tal om resultat – så har Hockeyallsvenskan fått tre utkristalliserade topplag, Växjö, Malmö och Leksand – som alla tre går på högvarv för tillfället. Ja, både Leksand och Växjö har spelat över 120 minuter iföljd utan att släppa in någon kasse. Imponerande. 

Det här gör naturligtvis att man längtar ner till Småland och till Växjö för seriefinalen i Lakerdome(!) mellan hemmalaget och Malmö. En kompis från Växjö ringde idag och berättade att det nästan var slutsålt i ”domen” – hockeytempen visar kokpunkt i min gamla hemstad!

När jag lämnade Växjö – 19 år gammal – så fanns det inte ens någon hockeytermometer i stan. Hockeyn var lika ohet som Öster var stekheta. Det är nya tider nu. Har aldrig varit i den gamla isladan då det varit mer än 50 personer – då med vaktmästarna inräknade – blir lite kontraster på onsdag!

Det har varit en häftig vecka som vi nu gör bokslut på. Var nere i Borås för första gången den här säsonen i onsdag – och träffade på en klubb som andades framåtanda. Fick även en ”känga” av Borås-lagets tränare, Jens Gustafsson, om min gamla hobby som innebandyspelare. Gillar människor med glimten i ögat – fast det kanske inte var någon glimt när jag tänker efter.

En sådan är även Malmös tränare, Göran Karlström, som har en skön inställning till hockeylivet. Allt Malmö gör ska skötas på ett ordentligt vis. En felplacerad trunk eller en dålig attityd – bestraffas direkt med en tung kommentar från coachen. Karlström har verkligen full koll på sina rödhökar.

På tal om tränare så hade jag förväntade mig en tuff duell i Oskarshamn i fredags. Salo vs Strömberg. Kan konstaterar att den utblev totalt. Det ven inte en enda svordom mellan båsen. Däremot var det många leenden och glatt ”tjat” inne från Leksands bås – dom såg galet harmoniska ut. Se upp!

Salo kan ju inte ser mer ner i tabellen än vad hans Oskarshamn just nu ligger. Det verkade dock finnas ett lugn och en god arbetsro hos jumbolaget. Salo kan nog jobba vidare rätt ostört ett bra tag – gäller bara att hans spelare börjar göra mål snart!

Lördag och söndag har faktiskt varit helt hockeyfria för min del. Det blev istället seriedebut i Div3 för Vallentuna Tennisklubb. Löste min uppgift på tredjesingeln på bästa sätt genom en säker 2-0 seger. Kände mig sjukt stark i benen – beror säkert på min låga teknik vid skridskoåkningen under intervjuerna….

Missa inte: Viasat Hockey på onsdag  – Växjö – Malmö, start 18:45.

Höres,

//Niklas Jihde

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB