HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Julen är listornas tid…..

av haksod

 

..och då Jihde har levererat i jämn ström så måste jag hitta min ”egen” lilla variant. Det är vanligt att ta ut årets lag så den varianten skall jag redovisa men då som halvårets lag. Dessutom tänker jag göra det i form av det laget jag skulle vilja ha och coacha i allsvenskan. Jag tänker ta ut ett lag som jag tror skulle gå till kvalserien och även danka till Rögle o Södertälje i en kvalserie.! Upplagt för kommentarer, lynchningar och skitkastande av lokala supportrar.

Målvakt: Lasse Johansson, Jocke Eriksson, Fredrik Petterson-Wenzel.

Det finns en hel del matchvinnare att välja på. Det som skiljer dem är jämnhet och uthållighet. Det är så många keepers i  allsvenskan som har enstaka kanonmatcher utan att man kan lita på att de upprepar det kväll efter kväll. Det måste man ha i en tuff och hård kvalserie. Därför kommer Moras Lasse Johansson stå i mitt lag med backup av Jocke Eriksson LIF. Tredje och reserv på hemmaplan   blir Almtunas tonårslöfte Fredrik Petterson- Wenzel. Tre relativt  unga målvakter utan kvalserierutin men med väldigt fin målvaktsteknik och blandning av ny o gammal stil.  Utmanarna Viktor Fasth (för mycket skador), Markus Svensson(för ojämn) och David Rautio(för lite vinnare)

Backar:

För att hitta ett slagkraftig och samspelta par så finns det ett par rätt naturliga lösningar.

Artursson-Ekholm

Moras klippor.  Har varit mycket mycket bra hela hösten. Ungdomlig kraft och kaxighet hos Ekholm blandat med rutinen, klokskapen och blicken hos gammelguben Greger gör att detta är ett mycket bra backpar. 

Rhodin-Oliver Ekman-Larsson

 Någon större skillnad från det ovanstående paret är det ju inte. Möjligtvis skall det vara att Leksingarna är lite mer offensiva och produktiva än Mora paret. Totto Rhodin är ju en mer offensivt präglad än Artursson och på ungefär samma sätt har vi väl skillnaden mellamn Ekman-Larsson och Ekholm.

Dick Tärnström-Patrik Hershley 

Dick tärnström kommer med på nåder. Har inte vart lika dominerande i år som i fjol men håller gott i ett allstar team. Tycker dessutom att han passar bra i hop med Patrik Hershley( undrar om hans mamma tycker att jag skriiver namnet fel också…)  Stort stabilt backpar rent fysikt. Men dessutom spelskickliga och skottvilliga. Möjligtvis lite bekväma i sitt försvarsarbete. Hershleys brist ser jag som att han är lite lat ibland. Tar inte riktigt allt som sker i egen zon på allvar utan väntar lite för mycket innan han pressar ut i hörnen. Dick tror jag mest är lite sliten i kroppen efter en lång o tuff karriär och huvudet har nog tuffast av allt styr utanför rinken  för tillfället. 

Peter Messa-Josh Mcnevin

Har inte tänkt spela det här backparet i från start men väl kunnat tänka mig att ha de med i matchen om det behövs något tempohöjande….Men det som är bra är att de kan ersätta vem som helst i de tre första paren samt har speciella egenskaper som gör att de kan ändra matchbilder och matchrtytmen om de kommer in i spel.

Då har vi kedjespelarna kvar. Och här finns det gott om folk att välja på. Men jag tror att jag skall gå för lite blockpolitik och krydda med lite extra talang i tillägg.

Pelle Prestberg-Patric Carlsson-Mikael Zettergren

Ingen dalmas i den här dalatrion som ser mycket skridskostark ut och som jag tror skulle vara ett hot mot vilket försvar de än skulle stöta på i en kvalserie. Prestberg har visat att krutet fortfarande är torrt. Patric Carlsson har innan sin sjukledighet visat att han är första center i Leksand med ett två vägs jobb av hög klass. Det samma gäller Mikael Zettergren  som varit bra hela hösten och jobbat oförtrutet offensivt och defensivt.

Jakob Blomkvist-Patrik Lundh-Calle Söderbergh.

Calle Söderbergh får gå ut på kanten i den här formationen. Han får också jobba med skridskoåkningen för att hinna med i det här sällskapet. Även fast Blomkvist-Lundh tappat lite efter sin rykande start så är det här två speedkulorna en offensiv energiduo som kan vara två nya ”lek kamrater” till Calle S som tvingar honom att utveckla sitt spel lite.

Johan Andersson-Robert Rosén-Daniel Åsbergh

Växjö trion går in ograverat. Ligger högt i poängligan och har haft en jämnhet över inte bara denna säsong utan har en utvecklingkurva som gör att de är superintressanta för alla Elitlag. Enda möjligheten att behålla de här killarna i Växjö nästa år är för Lakers att gå upp i eliten tror jag.  

 

 Alexander Bergström-Christian Sandberg-Henrik Eriksson.

Två stockholmare och en skånsk västgöta knall(e). Tror att den trion passar rätt bra ihop. Två spelskickliga spelmotorer som håller i pucken och tar sig upp i banan för att sen kunna utnyttja en  storväxt bra skridskoåkande ”powerforward”. Känns som om rollerna blir klara och tydliga och att samarbetet på det sättet skulle kunna funka rätt bra. Tror också att den här fjärdelinan kunde vara förstalina vissa matcher beroende på talangen i form av Christian Sandberg.

Då fattas det bara coacher…..

Janne Karlsson och Harald Lückner tar hand om det här laget. Lämnar Leffe Strömberg utanför av det skälet att jag gillar att retas, samt att han har haft bäst material att jobba med och kommer lite till ett bra dukat bord varje dag. Janne K har gjort ett kanonjobb i flera säsonger och har flyttat gränsen för Växjös lag uppåt hela tiden. Bra gjort. Lückners jobb i Mora måste man applådera. Har varit uträknad vid många tillfällen under hösten men hela tiden kämpat och jobbat med det begränsade materialet han har. Avslutar hösten med 9 raka segrar. Respekt.!

Hoppas att Ni gillar ”mitt” lag. Om inte, ta ut ett eget …

God Jul på Er alla ”hockeylovers”

Håkan Södergren

 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB