HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Fredags favoriter.

av haksod

I kväll har jag ledigt från ishockey, på sätt och vis. Kan slappna av framför TV:n och äta min fredags taco och dricka ett glas rödvin samtidigt som jag avnjuter hockey på Viasat Hockey kanalen. Det kallar jag ledigt. Det enda jag skall hetsa upp mig för ikväll är ett lite sidobet jag har. Brukar slänga in ett par kronor på en trippel eller som ikväll, en fyrling, då jag tycker att det ser ut som om det finns lite chanser att vinna lite extrapengar. Ger lite extra krydda till maten och matchen….skall erkänna att jag hade ett spel inne i onsdags också men att det inte gick in. Hade liksom inte räknat med Troja vinst i Leksand, hade inte trott på IK Oskarshamn heller i och för sig, men det gjorde liksom det samma när man hade en bergetta på Leksand!!!

Favoriterna ikväll är inte så svåra att hitta….Leksand så klart. Kommer dessutom med lite nya pjäser i laget vilket brukar få det att koka lite i grytan samt att fler killar vill visa upp sig från sin bättre sida..jämfört med i onsdags, hoppas jag. Även om Sundsvalll spelat bra på slutet och kapat flera tunga skalper så tror jag att de har en lika stor chans att vinna i Leksand som en snöboll har i helvetet…

AIK-Borås här tror jag  på ännu en hemmafavoritseger här. ”Gnaget” har fått en formtopp som ger trepoängare i en strid ström. Får de dessutom lite folk på läktarna i kväll så tror inte jag att Borås orkar stå emot ”gnagets” två första femmor. Kanske Heino-Lindberg visar upp sig i målet också och därmed ger ännu mer trygghet i försvaret. AIK har sett stabila ut de senaste veckorna. Starkt av dem att resa sig efter allt kör utanför rinken, tyder på bra sammanhållning i gruppen och bra ledare i laget.

Malmö-Björklöven: Björklöven hade en makalös vändning i Umeå mot Malmö senast de möttes där. Den kostade mig dyrt den gången. Men på borta  is är ”löven” ett högst mänskligt lag. Dessutom så brukar inte västernorrlänningar trivas så här långt söderöver. Malmö lär sakna Staal och Casselstål samt Alvarez men får in Demen- Willaume från Rögle ikväll….kanske en ny lekkkamrat till Calle Söderberg? Malmö som höll på att slarva bort flera poäng mot Örebro senast är inte helt i form, men de måste vinna ikväll för att behålla kontakten med strecket ovanför plats 4. Det ger mig hopp om att Malmö kommer taggade i kväll och att min etta inte är för optimistisk. Lite varning för den här fighten……

Växjö-Bofors. Återigen en hemmafavoritseger. Växjö bröt sin dåliga trend uppe i Karlskoga i onsdags. Äntligen en seger igen  och dessutom med väldigt bra spel. Fick en skada på kapten Markusson och en smäll på Hjalmarssons armbåge som kan göra att Janne K måste justera laguppställningen från senast. Men fortsätter McNevin att skjuta i Power play som han gjorde senast så kommer de röda lampan lysa ofta i ”lakerdome”. Herrejäv…vilka direktskott McNevin  hade senast.  Bofors kommer med största sannolikhet sakna sin ”dynamo” Patrik Lundh även i kvällens match. Det är inte bra för moral, spel eller offensiv. Han har haft en sån inverkan på matcherna och drivit upp tempot i Bofors spel samt också sett till att Jakob Blomqvist fått utrymme att nyttja sitt skott och sin målkänsla. Men utan ”peppe” så har det liksom bara blivit ”kämpaishockey” från Bofors och det håller inte mot ett så bra lag som Växjö. Robert Rosen måste vara en av hockeyallsvenskans bästa centrar. Snacka om smart spelartyp…..

Så där har Ni receptet till en lönsam fredagskväll i TV soffan. Hoppas jag….

Vet Ni förresten vilket lirare som ”gamblar” mest i Elitserien?

Svartvadet……

Ha det

HS        

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB