HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Jannes Växjögloria på sned

av haksod

Glorian har hamnat lite på sned hos Janne Karlssons Växjö. Flera konstiga resultat och tappade poäng de senaste veckorna har gjort att det börjat cirkulera rykten kring missämja och splittrad spelargrupp. Om det är fallet så har man drabbats av problem som kan vara ödestigra i jakten på en kvalserieplats. Det är tufft nog att vinna matcher i allsvenskan mot motståndare som krigar för att hamna på rätt sida av alla de streck som finns i tabellen. Skall man dessutom strida internt så finns det inte en möjlighet att kunna uppnå sina målsättningar som lag. Har man dessutom sådana viktiga spelare skadade som Viktor Fasth och David Lundbohm, så talar oddsen ännu mer mot Växjö. Vi får se hur det ser ut på onsdag i Karlskoga…

Mora däremot verkar vara av  segt virke. De kämpar och sliter för varenda poäng, med framgång. Kvällens vinst, hemma mot Almtuna var ett tydligt tecken på att Mora inte har givit upp drömmen om top tre plassering och direkt till kval serien. Personligen tycker jag att Mora är det mest talangfulla laget i Allsvenskan. Lasse J i målet. Ekholm, Amnér, Gartner och skadade Owili i försvaret är stora löften och kan vad det lider bli elitspelare. Men med ett försvar bestående av så unga backar brukar det vara upp o ner i prestationer i defensiven. Men just det och där tycker jag MIK har klarat sig väldigt bra. Och det även när superveteranen Artursson varit skadad eller borta och inte kunnat dirigera trupperna sina defensivt så har det fungerat. Om det beror på hårt jobbande forwards i mittzon kan jag inte riktigt avgöra här och nu. Men titta på Viksten, Enmalm, M Jansson, Hilmersson och Lagerström så ser Ni att alla dessa fem är väldigt skickliga skridskoåkare. Jag tycker dessutom att Hilmersson o Viksten ihop kan vara forwardsduo som ibland väcker Mora med sin kvickhet och snabbhet men oxå tack vare en optimism som ibland är dumdristig …men härlig att se. Mora är ett modernt spelande lag med skridskoåkning och metodik i defensiven som sitt adelsmärke. och med ; numer seriens näst bäste målvakt som sista utpost, så ger ofta målvaktsräddning och snabb spelvändning MIK en bra offensiv och en underhållande (och vinstgivande) hockey.

Jag har hela tiden trott att Malmö skall vakna till och klättra upp på top tre plats. och det kan fortfarande ske. Men då måste man spela bättre än MIK och vara jämnare i sina prestationer än MIK. Det är inte MIF för tillfället och därför lutar det åt att MIK kan sätta käppar i hjulen för både Växjö och Malmö.  

Undrar om inte Rögles allt mer fastgrodda botten plats i elitserietabellen kan vara tändvätska för Malmö? Tror gärna att malmöspelarna och supportrarna skulle vilja ha revansch både på Leksand och Rögle för de senaste årens missar i kvalserier. Som det ser ut nu tabellmässigt skulle det gå att ordna i  årets kvalserie. Så varför inte ta den chansen, Percy, Peo och ”karlis”   

Vi syns på onsdag från Karlskoga. Bofors-Växjö.

HS

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB