HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Avklädd av Kim Staal

av Niklas Jihde

Över 12000 galna skåningar på plats i Malmö Arena i fredags. Hockeyallsvenskan när den är som allra bäst. Publiken och inramningen betyder så oerhört mycket för spelarna, Tv-tittarna och för åskådarna själva. Har sagt det tidigare – säger det igen – det finns ingen arena som är i närheten av Malmös. Grym!

Matchen vanns ju av Mif – precis som när de möttes senast där nere. Leksand var inte lika desperata som rödhökarna, så enklet kändes det som denna afton.

Vi hade en härlig blandning i studion i den andra periodpausen då skadade Kim Staal tittade förbi. Sandström och Staal körde sitt vanliga ”tjat” om klubbkänsla när de stod och tråkade varandra innan den röda lampan började lysa på kameran. Sändning. Något som kan få världens mest avslappnade människa att förvandlas till en bloddopad duracellkanin. Dock inte den danske stålmannen. Älskar idrottsman som är ärliga och snacka på precis som vanligt – även i direktsändning (vilket verkligen inte är enkelt!). Så när jag frågade Staal om hans poängskörd kom motfrågan på en sekund: ”Fråga du det nu igen? Det gjorde du ju för fyra veckor sedan också!”, svarade dansken. Han hade rätt. Men, Tv är Tv -och vi får hoppas att vi hade en hel del nya tittare igår. Staal var inte nöjd, så nu vet vi det en gång för alla. Eller jag vet i allafall.

Almtuna uppe på sju raka segrar och lagen i Hockeyallsvenskan darrar. Vilken galen kamp det kommer att bli de sista matcherna. Tror att ett par lag gärna ser att Uppsala-gänget kniper en direktplats till Kvalserien – så man slipper möta dom i ett playoff.

Tunga Almtuna  – som inte är så tunga – viktmässigt. Malmö är tyngst med sina 90,4kg i medelvikt.

AIK kom undan med blotta förskräckelsen på Hovet när Troja gästade. Gynge och Håkansson, två av seriens hetaste spelare – nätade x2.

Viktig match match med stort V: måndag i Växjö Ishall, Växjö vs Malmö.

06.45 lämnade jag Malmö med delmål Filipstad och Division 1-innebandy. Kaos i tågtrafiken. Förvirring i biltrafiken. 15.00 anlände jag till hallen och hann vara med i två perioder i allafall. Vi vann med 9-5 innan fem nya timmar väntade i en liten hyrbil. Sandström hörde av sig och sågade mig på hemvägen, jag hade ”bara” gjort en poäng. Livet är tufft, helt klart.

Nu: Sova!

Höres,

//Niklas J

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB