HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Glaskulan del 3. Almtuna, Malmö, Mora.

av haksod

Almtuna är säsongens ”smygare”. Lite utanför toppen har de smugit med i vinnarhålet hela resan från omgång 1. Med 8 matcher kvar och  tre raka borta till att börja med så finns det jättchanser för Almtuna att sno tredjeplatsen för MIF eller Växjö. Hemma vet Vi att få lag rubbar Rönnkvists/Robertssons ”boys” Deras tuffa tempo och tunga fysiska spel firar stora framgångar i Gränby hallen. Släpper in lite mål dessutom. Vilket är ett signum för bra hockeylag. AIS ligger mycket bra till för att överraska. Det avgörs i de tre närmaste bortamatcherna.

ÖIK – AIS 2 = 3 poäng

IFB – AIS 2 = 3 poäng

LIF- AIS x = 2 Poäng

AIS – Borås 1 = 3 poäng

Bofors – AIS 2 = 3 poäng

AIS – Växjö 1 = 3 poäng

VIK – AIS 2 = 3 poäng

AIS- Troja 1 = 3 poäng.  

  Totalt 18 poäng. Det ger totalt 102 poäng….och en tredje plats i tabellen samt direkt plats till kvalserien……Nyckelmatcher. Leksand och Västerås borta. Där avgörs Almtunas öde.

Malmö: Får kassören bestämma så blir det playoff matcher för ”rödhökarna” men om Kalis och laget får bestämma så prövar man nog att gå direkt till Kvalserien. Men jag tvivlar på ett ”berg o dalbane” Malmö orkar det. Vi skall sända Malmö-AIK sista omgången. Hoppas den är direkt avgörande…men jag tvivlar.

Bofors-MIF 2 = 3 poäng

MIF – LIF 1 = 3 poäng

Växjö – MIF 1 = 0 poäng

Troja – MIF 2 = 3 poäng

MIF – Sundsvall 1 = 3 poäng

Mora – MIF 1 = 0 poäng

MIF-AIK 1 = 3 poäng

Totalt 15 poäng till de redan 83 inspelade ger dock ”bara” 98 poäng till slut. Det räcker inte till kvalserien utan kassören får sin vilja fram. Playoff och fler hemma matcherFör Malmö

 

Till slut skall vi se lite lätt på Moras chanser. Trots att de säkert vinner sina hemma matcher mot VIK, Sundsvall, Örebro samt Malmö. Så förlorar man borta mot AIK och Troja.(tuff resa Mora-Ljungby) Så även om man vinner mot Björklöven i Umeå i den sista omgången så räcker det  troligen inte till något annat än Playoff plats.  15 poäng till de 78 de har Nu ger ju bara 93 och plasserar MORA på 6 plats i tabellen. Men vi skall inte räkna ut Mora för det. De är mina favoriter att ta sig bakvägen till Kvalserien.

Så det är vad jag tror…nu gäller det vad spelarna i de inblandade lagen vill, kan  och orkar i slutspurten.

DSLFS……den som lever får se.

HS 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB