HockeyAllsvenskan On Tour

med Niklas Jihde och Håkan Södergren

Startsida / Inlägg

Tornberg reffade Let´s Dance i Malmö Arena

av Niklas Jihde

Malmö Arena kokade inte igår – ändå skakade marken där jag och Andreas Johansson stod. Det känns nästan som Arenan skrek ut: Jag vill ha 12 500 galan skåningarna här innan säsongen är över. Vi får se om rödhökarna fixar den beställningen.

För efter en 2-1 seger för Malmö över Almtuna – i en match där ingen mål bakades i spelmodellen fem mot fem – så är det naturligtvis en helt öppen historia som nu flyttar över till Gränbyhallen i Uppsala. Vi snackar kontraster – vi snackar spänning.

Gårdagens första rond innehöll hög spelkvalité enligt Expert-AJ, medan Expert-Tornberg körde säsongens lustigaste läten från kommentatorsplats, lät nästan som han ”reffade” en dans av Tomas Sandström i ”Let´s Dance”. Kommenator-Foppa vrålade ut rackarrökare när Fredrik Petersson-Wentzel ånyo gjorde en makalös räddning. Ja, ni hör ju själva att det inte var tråkigt trots bara tre mål i Malmö igår.

Men de där heta känslorna uteblev. Visst, Karlström, Malmös tränare, stod i sin sedvanliga position, med händerna som en arg Pippi Långstrump, efter några utvisningar för hans lag. Almtunas ass-coach, Bert Robertsson, var på väg någon gång att spräcka sin skjorta och förvandlas till den hulken vi fått se några gånger tidigare – men det tände dock aldrig riktigt till på allvar i känslomatchen.

Men vi snackar dock känslor när Jesper Damgaard mosade en papperskorg i imponerande stil!

Vi hukar oss istället för morgondagens uppgift i Gränbyhallen – då är det vinna eller försvinna för Almtuna.

Vi hade äran att ha med oss kanalchef, redaktör och f.d. glamour-vimmlaren, Segeborn, till Skåne igår. När vi andra tryckt ner kostymer, tandborstar och kalsonger i handbagaget för att snabbt komma ifrån flygplatsen – så fick vi snällt vänta in Segeborns märkesväska i latex (!) på bandet.

Roligaste kommentaren drog sedan Tornberg in när vi mötte en gubbe i en stekhet latexjacka. -”Hej, kolla! Någon har gjort en jacka av Segeborns väska!”…..

Studioman-Beck var på sedvanligt gott humör – något han har varit sedan han upptäckte den här bloggen! Blev dock lite orolig när han meddelade att han eventuellt skulle sköta en kamera under fight två i Uppsala. Utan Beck så stannar våra sändningar – även fast jag börjar bli grymt snabb på skridskorna.

Don McLean, Malmös hårdskjutande import, skakar alltid på huvudet när han ser mig! ”Hi, man, don´t you have a life?”, är en vanlig kommentar jag får höra från den sympatiska kanadensaren. Nu har jag svaret: One passion – One channel.

Ses i Gränbyhallen,

Almtuna vs Malmö 18,45 på torsdag!

//Niklas J 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB