red wine sauce
avIbland måste man få fuska lite.
Vi är inga mästerkockar, men vi försöker så gott vi kan med att laga så mycket utav vår mat själva, inte köpa så mycket halvfabrikat.
När jag körde Viktklubb för ett år sedan hade jag ett annat mål än jag har idag. Då var det viktiga hur jag såg ut. Jag brydde mig inte om vad
jag åt, jag minns speciellt en gång då jag åt (blunda nu om ni har dåligt hjärta, så slipper ni att det stannar):
- 1 portion fullkornspasta
- 1 portion tonfisk på burk, värmd i mikron och kryddad med mängder av CURRY för att dölja den inte allt för övergoda, torra, tonfisken
- 2 msk ketchup
- 1 portion gurka
Detta var verkligen ingen hit, men just då var jag så inne i att se bra ut att jag slutade tänka på smaker. Jag hade helt tappat matlusten, uttrycket ”förut levde jag för att äta, nu äter jag för att överleva” passade så otroligt bra in i mitt liv då. Det var så klart ohållbart.
Den här gången är vår utgångspunkt inte att bli de snyggaste föräldrarna, vi vill må bra!
Våra mål är inte den lägsta vikten, utan kroppar vi trivs med och med stolthet visar upp!
Träningen är inte endast till för att påskynda viktnedgången, den ska bygga upp vår kondition och kroppar, ge oss kraft och styrka!
Förra gången lades det inte ner någon kraft på god mat, såser var, för att nämna något, en bannlyst vara.
Den här gången är det till för att vara för evigt, då måste man bjuda sig själv på ljuva ting ibland.
Vi är som sagt inga mästerkockar, än i alla fall, men en bra början är att leta reda på bra, sund och i allra högsta grad mat man själv tycker om.
I skafferiet hittade jag en förpackning med pulversås, rödvinssås. 50 kcal/dl. Mycket överkomligt, tycker vi!
Ibland får man fuska lite, ta till hjälpmedel för att krydda till livet en liten aning.
Här hemma resulterade fusket i en mycket god middag:
Pastafjärillar, kycklingfilé, rödvinssås och sallad!
Puss och god natt!