Recept: Hemgjord Thai!
av
Nu är jag igen mästerfotograf, och vi hittar inte vår kamera och får fram tills den är funnen använda mobilens sådan. Men med lite fantasi kanske man kan klura ut att detta ska föreställa vår middag…
Ingredienser till 4 portioner (274 kcal/port):
500 g kycklingfilé
2 dl purjolök, skivad
1 st morot, slantad
2 st röda chilifrukter
1 msk färsk ingefära, riven
3 klyftor vitlök
1 buljongtärning
1 dl gröna ärtor
1 dl naturella cashewnötter
Sås:
2 msk soja
2 msk sweet chili sås
1 msk vitvinsvinäger
1 msk majsstärkelse
1 dl kallt vatten
Gör så här:
Skär kycklingfilén i tunna skivor.
Hacka upp bägge löksorterna, chilifrukterna, riv ingefära och slanta upp moroten.
Rör ihop alla ingredienser till såsen.
Värm upp en panna och lägg i lök, chili, ingefära, morot, kycklingfilén, pressad vitlök och buljongtärningen.
Tillsätt sedan ärtorna samt nötterna.
Häll sist på såsen och låt koka tills den tjocknar lite.
Serveringstips: Ris, nudlar. Vi åt det tillsammans med glasnudlar (vi delade ett paket á100 g på fyra portioner, ganska lite, men det landade på 88 kcal/portion)
Allt som allt, på vårt vis: 362 kcal/portion.