Startsida / Inlägg

Recept: Hemgjord Thai!

av Mikaela och Christian

 

Nu är jag igen mästerfotograf, och vi hittar inte vår kamera och får fram tills den är funnen använda mobilens sådan. Men med lite fantasi kanske man kan klura ut att detta ska föreställa vår middag…

Ingredienser till 4 portioner (274 kcal/port):

500 g kycklingfilé
2 dl purjolök, skivad
1 st morot, slantad
2 st röda chilifrukter
1 msk färsk ingefära, riven
3 klyftor vitlök
1 buljongtärning
1 dl gröna ärtor
1 dl naturella cashewnötter

Sås:
2 msk soja
2 msk sweet chili sås
1 msk vitvinsvinäger
1 msk majsstärkelse
1 dl kallt vatten

Gör så här:

Skär kycklingfilén i tunna skivor.
Hacka upp bägge löksorterna, chilifrukterna, riv ingefära och slanta upp moroten.

Rör ihop alla ingredienser till såsen.
Värm upp en panna och lägg i lök, chili, ingefära, morot, kycklingfilén, pressad vitlök och buljongtärningen.
Tillsätt sedan ärtorna samt nötterna.
Häll sist på såsen och låt koka tills den tjocknar lite.

Serveringstips: Ris, nudlar. Vi åt det tillsammans med glasnudlar (vi delade ett paket á100 g på fyra portioner, ganska lite, men det landade på 88 kcal/portion)

Allt som allt, på vårt vis: 362 kcal/portion.

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Alex Rodriguez och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB