Startsida / Inlägg

Matiga mängder

av Wellness redaktion

I dag har vi som sagt haft näringslära i plugget. Vi skulle alla ta med en varsin matdagbok på tre dagar men också be en vän fylla i en. Sedan har vi granskat dessa under lupp. Nej då, men det är verkligen nyttigt att skriva ner vad man äter under några dagar. Ärligt då förstås. Det slinker ju ner en hel del som man kanske inte tänker på. Jag vet själv hur det är när det är stressigt på jobbet, i bland blir det ingen mat alls och i bland blir det mindre bra mat.

En sak är då säker, våra tallrikar och våra portioner bara växer och växer, medan vi äter allt mindre grönsaker. Hur ofta ser en middag inte ut på det här viset?

tallrik.jpg

En måltid ska helst bestå av två fjärdedelar grönt, en fjärdedel kolhydrater och en fjärdedel protein. Tål att tänkas på!

Jag får återkomma om mer nyttiga mattips, nu är det bums marsch i säng för att vara utvilad inför morgondagens block: konditionsträning.

  • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström, Jennifer Snårbacka och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB