Middagstips
avJag gillar mat som går fort att laga och de här laxburgarna har blivit en favorit. I och för sig är de lite kladdiga att göra i ordning, men det kan å andra sidan vara rätt roligt också! Vill du ha dem ännu nyttigare kan du byta ut hamburgerbrödet mot till exempel rågkusar.
Laxburgare med gräslök. Fyra portioner.
Cirka 600 gram laxfilé
Gräslök
1 ägg
Salt, peppar
Gört: Finhacka laxen och lägg i en bunke. Hacka en näve gräslök, rör ner tillsammans med lättvispat ägg, salt och peppar. Forma till åtta biffar. Stek biffarna i smör eller olja i cirka fem minuter på vardera sida.
Lägg laxbiffarna på hamburgerbröd med gräslöksyoghurt (1 burk matyoghurt, gräslök, salt, peppar) som dressing. Toppa med tomat och sallad. Servera med till exempel körbärstomter, paprika eller morotsstavar.
Mmm!