Startsida / Inlägg

Hälsningar från paradiset

av Wellness redaktion

Det finns väldigt mycket att inspireras av här i Portugal. Omgivningen – jo. Alla andra ledare som håller i klasser och föreläsningar – ja självklart. Men de som verkligen får en att bli så där varm i hjärtat är de som är här och kämpar på alla passen. En av dem är Andreas som gärna ville gästblogga och berätta själv om sin upplevelse här på resan. Här har han just genomfört bergspasset.

andreas.jpg

I december 2010 så förändrade jag mitt liv, framför allt min hälsa. Den 20 december genomförde jag en gastrik bypass operation. Med andra ord så förminskade jag min magsäck. Jag var grovt överviktig och blev andfådd av att gå i en uppförsbacke för att inte tala om en trappa.

Efter operationen så började jag rasa i vikt, de första 10-15 kilona kom gratis och gav mig den kickstart som jag behövde. Jag började träna, i början bara promenader som jag sedan utökade till styrketräning, cykling och det som har legat mig närmast om hjärtat, att simma.

I dag sitter jag här 10 månader senare och har gått ned 56 kilo med en vikt på 96 kilo. Jag är en ny människa, jag orkar saker och jag älskar prova nya saker.

En belöning till mig själv för att ha gjort den här resan var att åka på Wellness och Springtime travels träningsvecka i Portugal. En vecka där man får pröva på allt som har med träning att göra och verkligen inspireras till en fortsatt sund livsstil. Jag har varit här i lite mer än två dygn och jag älskar varje sekund. Tänk er ca 200 personer som alla brinner för en sak. Att må bra. De andra deltagarna som är här är inte bara föredetta tjockisar som mig. Det är elitidrottare, motionär och amatörer allt i ett.

Till detta har vi ett helt gäng med underbara instruktörer och personliga tränare, denna blandning gör det här till ett paradis. Då tränarna är storheter som världsmästaren Martin Lidberg eller författarinnan Martina Haag så kan man inte annat än förundras över hur personliga och individuella dessa är. Det här är personer som du träffar flera gånger om dagen oavsett om du är på ett pass eller vilar upp dig vid poolen. De tar hand om dig och peppar dig i alla stunder och får en verkligen att känna sig välkommen.

Varma hälsningar från paradiset
Andreas Wallin

  • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström, Jennifer Snårbacka och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB