Startsida / Inlägg

Gör egen musli

av Wellness redaktion

På begäran – receptet på min mors musli.

muslin.jpg

2 dl havregryn

2 dl rågflingor

2 dl dinkelflingor

Blanda flingorna i en bunke och tillsätt 1,5 dl vatten, 2 msk neutral rapsolja och 2 msk flytande honung. Rör om ordentligt. Bre ut alltsammans på en plåt och rosta i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Rör om då och då så att bladningen inte bränns vid.

Låt flingorna svalna och rör sedan i bär och nötter efter smak. Mor har valt 1 dl gojibär, 1 dl russin, 1 dl pecannötter, 1 dl pumpafrön och 1 dl krossade linfrön.

Förvara i en lufttät burk.

Äts med fördel till fil och gärna med kanel på toppen!

  • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström, Jennifer Snårbacka och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB